Cheew Creative Commons License 2006.11.01 0 0 9

Szia!

Köszi, csak volt sajnos, mert már régen az örök vadászmezőkön van szegényem:(((((

Az a kép '93-ban készült, akkor kezdődött az ő és egyben az én pályám is. Nyugodtan mondhatom, hogy mára  már az egyik legendája az egykor élt hazai rottweilereknek. Nem akarok nagyképűnek látszani, ezért nem is írom le az eredményeket amiket elértünk vele. Tudom sokan mások is elértek sok szép eredményt azokban az években és ma is biztos vannak szép eredmények.

Én nem azért tenyésztettem, mert abból akartam meggazdagodni. Ez meg is látszik, hiszen az aktív tenyésztői életem alatt 1 azaz egy darab olyan egyed jött ki az én almomból, ami hasonlóan kiváló és a többi közül kitűnő eredményeket mondhatott magáénak, a '90-es évek közepén és a vége tájékán. Akkor most talán megemlítenék egy két " nagy ellenfelet" -ezt nem szószerint kell venni, hanem úgy ellenfelek, akikkel az évek során szinte minden hétvégén a ringben álltam és az ő és a mi kutyánk közül kerültek ki a győztesek.

Grand-King Cicero, Gox v. Blackriesen, Kharon-Nero Brando, Brayn v. Matterhorn, Black-Rott Wolf, stb.

Vagy az igazán nagyok a '90-es években, akik egyrésze meghatározta egy időre a magyar rottik vonalát: Black-Rott Ludvig, Brando v. der Wasserwald, Xenias Gaius, Eiko v gut Eigelfing.

Van akiknek talán ismerősen csengenek ezek a nevek. Igaz ez mind csak kan kutya.

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe, így jó 10 évre visszamenőleg. De előkotrom majd a cuccaimat. Aktívan résztvettem teljesítmény versenyeken is. Pl: AD vizsgát, ami kitartás próbát jelent, azt 3x futottam le a kutyáimmal. Ez egy laza kis 20 km-es táv. Rajtam kivül ebben az országban akkor, csak 1 ember csinálta meg ugyanezt. Csak, hogy az én teljesítményem azért volt nem mindennapi, mert én akkor voltam 15-16 éves. Valamint ehhez kapcsolódik, hogy akkor tájt a mi kutyánk volt az első rotti kan az országban, akinek meglett az összes teljesítmény vizsgája. Na de nem is folytatom tovább.

Üdv.

Ui: Még eszembe jutott, hogy nem egyszer vettem én is olyan helyről kutyát, hogy azért kellett kotródnia a szerencsétlen állatnak, mert megvették és rá 1,1,5 évre jött a gyerek.

Előzmény: Zsumano (8)