Nem kéne már papagájkodni, pláne ha semm indoka. Egy szóval sem említettem helyettesítő buszos megolodásokat az utóbbi időben ebben a topicban.
"Ahogy az SVRV esetén a tiszaújvárosi, mezőcsáti és kazincbarcikai, ózdi vonalak Miskolc észak-déli javasolt villamostengelyén haladva szintén érintenék a főbb megállókat és a belváros szívét. "
Tudod jól, hogy ez nekem is tetszene. Sőt, ez talán az egyetlen módja a mellékvonalak megmentésének. (Ha ez a cél...)
De mint mondtam, ma a bekapcsolható városi villamosvonal általában Magyarországon, így Miskolcon sem adottság. Jelenleg nincs észak-déli villamos-tengely, azt is meg kellene építeni.
Ami több szempontból sem egyszerű. E tengelynek a déli részét jelenleg is több mint 10, különböző irányban elágazó helyi buszvonal szolgálja ki, a villamos nem tudná ezeket sem érdeksérelem nélkül kiváltani.
Bocs, a mellékvonalakkal szimniózisban kezelendő városi közlekedés is offtopic itt? Vagy csak akkor, ha gumikerekű? Fejezzem be a mondatot a Véek-ben? Vagy Miskolc közlekedése topicban?