Sok mindent fejlesztettek a mapleben, a numerikus képességeit (NAG könyvtárakkal bővítés) is, de ebben nem tudom összevetni a mathematricával, mivel nem ismerem azt.
A maplesoft oldalát meg lehet nézni. Mindenesetre engem leginkább az ilyen szoftverek megbízhatatlansága zavar. Ha nem tud valamit kiszámolni, akkor legalább jelezze ezt, és ne egy hibás eredményt kapjon az ember. Ettől az összes komputer algebrai rendszer szenved, tudomásom szerint.
Ajánlok én is egy ingyenes szoftvert kapcsolódva a fentiekhez : PVS, ez egy matematikai tétel bizonyító, verifikáló program, készítettek a maplehez egy interfészt hozzá. Pl. folytonosság vizsgálata ezzel korrekten elvégezhető, ellentétben a maple beépített lehetőségeivel.
"... PVS is a verification system: It consists of a specification language and a theorem prover. Using mechanized formal methods, theories are proven and verified...
Because of the limitations of the system, Maple cannot guarantee correctness of all answers. PVS can guarantee correctness by providing formal proofs. "
http://www.dcs.qmul.ac.uk/~hago/Maple-PVS