Az én olvasatomban mást jelent az elkülönült személy, és mást jelent a különálló személy. Az elkülönült annyit jelent, hogy valamikor együtt volt pl. valakivel, aztán az idők folyamán, valamely okból elkülönült tőle. A különálló szó magában nem mutat semmi mást, mint amit elolvasásakor látunk. Nem mondja azt sem, hogy együtt volt és elkülönült, vagy külön volt és majd együtt lesznek. Különálló az azt jelenti, hogy akár helyben, akár állapotban a viszonyítás alanyától külön van.
"nem kell ahhoz elkülönült személy hogy legyen kihez imádkozni.
nem annyi az alternatíva, hogy vagy egy elkülönült személy vagy bálvány."
Nekem csak annyi. Akibe belészállt a "világosság angyala", az imádkozik befelé is, csak arra vigyázzon, ismerje fel, hogy kihez imádkozik. Lehet olyan ember is, hogy akkora EGO-ja van, hogy önmagához imádkozik befelé, mert Istennek hiszi magát. Egészségére.
Már többször volt bizonyításként felhozva az emberek Istenné válásának lehetőségére a Zsoltárok 82:6
„Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.”
Csakhogy a versidézet így szól:” Én mondottam: istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.”
Kis „i” betűvel, mert Isten csak egy van. Bár vannak úgynevezett istenek, szintén kis „i” betűvel, de azok hamis istenek. Élő emberből nem válhat Isten, ha valaki mégis így hiszi, menjen el mormonnak, mert az ő vallásuk pont erről szól.
Ez is egy alternatíva.