Igen nagy örömmel tölt engem az, hogy "kíváncsivá tettelek" kedves Paleo!
Szeretném, ha figyelmesebb olvasóvá is "tehetnélek", s nem csak "kíváncsivá", mert én azt írtam, hogy a bennem lakozó Szent Szellem jelenti ki számomra Jézus személyét Jézus ígéretéhez híven (János 15,26.), s nem Jézussal magával dumcsizom. Tehát én Jézust a Szent Szellem Róla szóló bizonyságtételén keresztül ismertem meg, s erről a Jézusról mondtam azt, hogy ez bizony igencsak hasonlatos a bibliában leírthoz.
A tanítványoknak pedig a "feltámadás előtt 3 nappal" még nem volt meg az, ami Nekem most meg van. Azaz akkor még nem ismerték fel egyértelműen Jézust, mert akkor még nem volt bennük az az isteni személy, a Szent Szellem, aki az igazság szellemeként igaz, valódi bizonyságot tesz Jézus személyéről (mint írtam, pl. a János 15,26-ban leírt jézusi ígéret alapján). Tehát ismételten örülnék, ha nem csak "kíváncsivá", hanem az én írásaim olvasása mellett a biblia alaposabb olvasójává, ismerőjévé is "tehetnélek".
Azt megígérem Neked, hogy ha hasonlóan fogom látni Jézust feltámadottként, mint egyes újszövetségi szereplők (pl. István, Pál, János) a mennybe menetele után, akkor arról külön Neked be fogok számolni. Addig azonban valóban nem marad más hátra, mint várni, hogy feltűnjön a visszajövetelének mindenki számára látható jele az égen.
Nem csak Nekem, s pár millió hívőnek, hanem valóban mindenkinek!
Üdv. Néked!
vm