Az autópályás részt azért írtam, mert az állam eladósodottságának igen jelentős része most is az autópálya, amit szerettek volna magán adósságnak és nem államadósságnak leírni, csak az EU nem fogadta el, emiatt büntibe kerültünk.
Ez a bünti évekre visszavethet minket.
4-es metróval kapcsolatban:
Nem maga a összeköttetés gond, hanem ahogy épül.
Ugyanis, mint leírtam már Schamsula is egy interjuban 1992 ben elismerte a vasútnak a fejállomásai részben drágítják, illetve megnehezítik a működést és drágábbá teszik.
Megoldás a közösen használt metró és vasútvonal.
Eleve az építésnél is eldől, ugyanis nem azonos a szabvány.
Magyarul, ha építéskor nem úgy lesz kialakítva, akkor nem lesz átjárható rendszer, csak egy zárt valami, ami később vagy lehetlen vagy nem lehet átalakítani...
Kubinszky Mihály könyvében olvastam egy tervezett központi budapesti átmenő pályaudvarról, ami sose épült meg....
Ez megoldota volna az átmenő Dunántúl-Észak/Kelet M.O. közötti gyorsabb eljutást, illetve, fejállomásoknál olcsóbban kijöttünk volna
Ma a mellékvonalak egy részén lehetne tranzit útvonal is, van ahhol rá kellene költeni, de most én a csak egy szűk térségre vonatkozó hatást látok kimutatni, de van amikor egy mellékvonal, kevesebb kilométertávolságon belül megoldana utazási, meg szállítási problémát..
Én ezt kívánnám erősíteni, meg a turisztikai jelleget.
Hivatásforgalom fejlesztése egy nagyobb városba befutó vonal esetében szintén megfontolandó.