schgy Creative Commons License 2006.10.26 0 0 714
"Az óriási különbség, hogy a már-már gyanúsan antiszemita szövegek harsány jókedvre derítik a jelenlévőket, ami egy nem antiszemita társasággal nehezen fordulna elő ... legalábbis hamar leállítanák, "ilyesmivel nem viccelünk".
Szó sem volt leállításról."
Persze,de ez már a közönséget minősíti. Különféle társaságoknak különböző a humorérzéke/tűrésszintje. Mindenesetre az antiszemita szöveg ellen is nekiállt tiltakozni egy "antiantiszemita" szervezet.
"Ami miatt egyre inkább szégyellem magam a Borat-rajongásom miatt, hogy a filmjét már nem tisztán kitalált dolgokból forgatja, hanem elmegy Kazahsztánba, és a helyi csóró falusiakból csinál bohócot (gondolom fizeti a dolgot ...)."
Mondjuk a filmet azt pont Romániában csinálta, egy helyi cigánytelepen, ami már azelőtt feltűnt, mielőtt elolvastam volna a wikipédián, hol is forgatott, mert az emberek nem olyanok, mint amit Kazahsztánban láttam. Persze a konkrét helyet nem magamtól találtam ki, de pont a filmben egyetlen kazah sincsen, mint ahogy a 2005-ös Eurovízios trükkjében, ahol Boratként a kazahok egyébként nemlétező gyerekszex iránti vonzódását ábrázolta, akkor sem hiszem, hogy kazah partnerekkel dolgozott volna.
schgy
Előzmény: Kobzar (713)