hmsoft Creative Commons License 2006.10.26 0 0 16556
Ma beszélgettem egyesekkel arról...
Magyarországon ne épüljön autópálya, mert így Románia és Ukrajna jár jól? Érdekes gondolat... :)

Sztrádák árát mi magunk fizetjünk, meg, mivel magas áron épültek piaci ár felett van olyan szakasz ami 3 milliárd Ft/km is volt, ezért is egy gazdasági megszorítás visszaesés csapdájába estünk bele.
Fú, ez még érdekesebb. :) Szóval, ha Magyarországon nem épül autópálya, akkor beköszönt a kánaán?

Jó példának tudom leírni, a Budapest Vác szakaszt ahhol a 2/A út félautópálya (nem építetek feleslegesen autópályát), de a párhumamos vasutat is felújjították
Aha. Tehát a megoldás: ezentúl minden autópályának csak a fele épüljön meg, mellette pedig épüljön egy fél vasútvonal, vagy legyen felújítva (1 j!) a meglévő? Nem rossz gondolat, ráadásul az ember a bőség zavarába kerül, mert odafelé a kétéltű járművével közúton megy, visszafelé meg vasúton.
(Tényleg, mit szólnátok egy kis nyelvújításhoz? A "közút" kifejezi, hogy közös, azaz mindenki használhatja. A "vasút" ilyet nem fejez ki, azaz azt sugallja, hogy egyetlen társaság terpeszkedik rajta. Amíg az egész haccacáré militarista típusú államokat szolgált, addig érthető volt, na de most? Legyen ezentúl a "vasút" szóból "vasközút", a "közút" szóból meg "kőközút".)

De feleslegesen elszórjuk a pénzt a 4 es metróra, autópályákra, közben pedig ésszerűen, gondolkozva ezekre nem lenne szükség, vagy ha építenénk, akkor egy vasútat és metrót közösen üzemeltett szakaszt lenne érdemes építeni, ma a fejállomások is a technológiát drágítják, és a vasút hatékonysága csökken ezáltal.
Erre elkezdtem vagy három választ, de inkább nem írom le egyiket sem. :)

hm
Előzmény: f_k (16548)