""Buszsáv: aszfaltalapú kötöttpálya. :D"
Igen. Egyesíti magában a kötöttpálya és a közút előnyeit :)"...és hátrányait is. (Mondom ezt úgy, hogy a vezetősínes busz a la Nancy nekem valóban úgy tűnt, előnyöket egyesít, de akik ott jártak, tapasztalataikat megosztva a közzel, álláspontom felülvizsgálatára késztettek.)
De ha lesz működő füvesített buszsáv, szólj! :)
""áruld már el, mennyi lesz az olaj világpiaci ára három, öt, illetve tíz év múlva!"
Honnan tudjam?...
De nem is igazán érdekel. Befolyásolni nem tudom úgyse.
Majd lesz valamennyi, és alakul hozzá a gazdaság.
A Bz is, gázolajjal megy...."Hátulról előre haladva:
Vasúti járműből van a gőzmozdonytól az elektromosig mindenféle, tud alkalmazkodni a változó körülményekhez. A közúti járműveknél talán most már van jele ugyanennek (üa. cella, akkus és vegyes üzem).
Az "úgy még sosem volt, hogy valahogy nem lett volna" is egy hozzáállás, sokszor életmentő lehet, pl. egy diktatúrában. Mindazonátal szerintem te sem szívesen mennél át egy olyan hídon, amit ilyen hozzáállással tervezett meg a mérnök. :) Ha a közgazdászoknál mégis ez lenne a szemlélet, akkor az igazolja a kilencvenes évektől elszabaduló fejetlenséget, aminek pl. a dotcom bukta lett az egyik szép fejezete.
Érdekelni viszont kellene, hogy érdekeljen, mert _hosszú távú döntést hozol_ azzal, amin dolgozol. (Ha csak nem tudsz igen olcsó pályarehabilitációs módszereket, ha mégis arra lenne szükség.) A döntések egy jó része irreverzibilis: egyik irányban könnyű, visszacsinálni nem is biztos, hogy lehetséges.
Ha _nem tudod_ az alapját a döntésednek, akkor hogy mersz dönteni? Végképp nem értem...
""Csak mert az üzemanyagon kívül pl. az útburkolatnak és az abroncsoknak is alapanyaga..."
A vasútépítő gépek is azzal működnek..."Igen. Kérdés, hogy 100km "utasszállítási csatorna" mennyi vasúti építőjármű-üzemanyagköltséget és közúton mennyi gumit, aszfaltréteget és üzemanyagot "fogyaszt" egységnyi idő alatt?
Szerintem egész egyszerűen más időintervallumban gondolkodunk.
/a/