hmsoft Creative Commons License 2006.10.24 0 0 16474
Mezei István Mozdonyok című könyvében azt olvastam, hogy a Német Vasút 1910-es években is akkumlátoros motorkocsikat közlekedtetett.
Ezeket cserélték, folyamatosan korszerűbbre.

Azt is elolvastad (ill. az is le volt írva), hogy miért alkalmazták eredetileg, és miért cserélték le később? A "korszerűbb" szó ugyanis önmagában nem magyaráz meg semmit.

jelenleg túl alacsony a buszok ára és ha nő a világpiaci kőolajár, akkor egyre kevesebb járművet gyártanak majd
Ha kevesebb buszt gyártanak a gyártók, akkor előbb-utóbb kikopnak a buszok a buszos társaságoktól. Ha eközben a szgk. részarány nem növekszik, na meg az emberek mobilitás-igénye sem csökken, akkor mivel szállítod el a buszokkal és szgk-val le nem fedett embereket? Itt jön a vicinálisok újjászületése? :)

Jelenleg azért kevés az utas a vonatokon mert leszoktatták az utasokat
Ezt önmagában elfogadom. Ha lenne több megoldásom ugyanazon (vagy hasonló) szolgáltatás nyújtására, akkor az embereimet arra kényszeríteném, hogy a felhasználókat terelgessék a számomra legkedvezőbb felé.

Mivel ismerem a közúti közlekedési cégek vezetőinek álláspontját, tudom, hogy hasznot szeretnének a buszközlekedésből.
Én nem ismerem (különben is alig utazom busszal), de a mondat második felét merem remélni.

Egy Nyírvidéki kisvasúttal párhuzamos cég pont a 90% os jegyekből vett, magának úgy buszokat meg állami koncessziót, hogy jogalap nélkül sok ilyen jegyet elszámolt.
És lebukott? Ha igen, akkor a tevékenysége nem tetszett másoknak. Ha nem, akkor viszont egybevágott többek elképzelésével.

Nem vagyok meggyőződve , hogy a privatizáció vagy a mellékvonal bezárás után a megmaradó közlekedés kevesebbe fog kerülni.....
Lehet. Mindenesetre olyanok kezébe kerül, akiknek van annyi eszük, hogy a koncot elragadják másoktól.

Én mellékvonalakra el tudok képzelni akkumlátoros járművet, ami környezetbarát is tud lenni.
Most akkor korszerűtlen vagy sem? :)

hm
Előzmény: f_k (16471)