"Jó, hanyagoljuk el a falvakban megjelenő közlekedési akadályokat!"
Jó :) Akkor hanyagoljuk el az előző hozzászólásomat is :)
"Mi van a másik végével, ami az esetek egy jó részében város? Még csak ne is Szeged nagyságú legyen, álltam én már Polgárnál és Hajdúböszörményben is majd egy órát dugóban... "
Én meg álltam már Sármellék-Balatonszentgyörgy között is egy órát "dugóban", mégse jutott esezmbe, hogy a párhuzamos vasútvonalra személyvonatokat álmodjak. Pedig de szívesen vonatoznék arra egyet!
Na de nem várom el, hogy ezt valaki (az egész ország) megfizesse nekem.
Komolyra fordítva:
Igen, vannak torlódások a városokban. A vidékiekben is. Az éjszakai, torlódásmentes menetidőhöz képest akár 5-10 perc menetidő-növekedés is lehet. Például szeptember 1-jén, amikor mindenki először viszi a gyereket a suliba kocsival. Máskor csak 2-4-6 perc a jellemző. A következő 20 évben se lesz ez több 10-15 percnél, de a buszokat (vonatpótlókat is) ki lehet ebből emelni, buszsávval, folyosóval, stb.
Ugyanakkor a városi torlódás miatti menetidő-veszteség többszörösét lehet megnyerni eljutási időben pusztán azáltal, hogy a vonathoz képest a buszok jobban feltárják a kiinduló és céltelepülést is.
Szóval, ha kérhetem, a városi dugókat, mint a mellékvonalak megmentőjét, felejtsük el. Mondjatok jobb érvet. Ha tudtok.