Galata 2:9 „És amikor Jakab és Kéfás meg János, akiket oszlopoknak tekintenek, felismerték a nekem adott kegyelmet, megállapodásul kezet adtak nekem és Barnabásnak, hogy mi a pogányokhoz menjünk, ők pedig a körülmetéltekhez.”
Ha csak maga mondta magáról, akkor az apostolok, miért nem tiltakoztak, hogy nem úgy van.? Pált kb. i.u. 65-ben kivégezték, János apostol i.u. 98-ban halt meg természetes halállal. Lett volna ideje ellen kampányt indítani, ha Pált nem látta volna Isten igaz szolgájának.
SZIT fordítás: Lukács 22:30 „hogy majd asztalomnál egyetek és igyatok országomban, és trónon ülve ítélkezzetek Izrael tizenkét törzse fölött.”
Protestáns fordítás: Lukács 12:30 „ hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál az én országomban, és királyi székekbe ülve ítéljétek Izráel tizenkét törzsét."
Trón, királyi szék. Mióta a világ, világ, az egyenlőség jelképe volt. Vagy nem! Aki trónon ülve királyként ítélkezik, az még véletlenül sem a testvériség jegyében, merő szeretetből, az egyenlőség hatalmas szószólójaként kíván cselekedni. A trón, királyi szék, mindig az uralkodót, uralkodókat illeti, soha nem a testvéri közösség egyik hatalom nélküli, egyszerű tagját. Aki akkora hatalmat kap, hogy Isten népe felett ítélkezhet, annak jócskán csilloghatott a szeme a büszkeségtől. Mondhatta magában „Húú, drága, jó édesanyám, mégiscsak vittem valamire”! Ráadásul az ítélkezzetek, ítéljétek szavak. Aki ítél, az nem testvéri egyenlőségről, szeretetről beszél, hanem a hatalom nevében. Egy dolog, aki pulpitus egyik oldalán ítélkezik, és egy dolog aki felett ítélkezik. E kettő soha nincs egy oldalon, és semmilyen jogcímen nem lehet egyenlő. Az ítélő oldal mindig felette áll annak, aki felett ítélkezik, nem vele egyenlő, főleg nem kisebb, mert különben nem tudná az ítéletét gyakorlatra váltani. Az ítélőnek nagyobb hatalmának kell lennie, (vagy annak, akit képvisel), mert különben az ítéletét egyszerűen kiröhögnék. Ha nincs hatalom, nincs ítélet sem. Ha testvériség van és egyenlőség, akkor „csak” megbeszélés lehet, a szeretet, vagy egyfajta státus quo alapján. Az ítélkező egy dolgot tehet, hogy jó színben tűnjön fel, kegyelmet gyakorol, ha kapott rá felhatalmazást, vagy mint Úr, szuverén joga.
Csak nehogy az legyen, amitől már előre rettegek, hogy e talált versidézet okán Lukácsot is ki kell pöccinteni az ihletett írók közül, és/vagy ráfogni, hogy összeszűrte a levet Pállal.