otterlo
2006.10.19
|
|
0 0
4648
|
Még egy részlete volt a beszélgetésnek, ami ezt a kérdést érintette:
Törzsök Tibor: Már csak egy kérdés, az Ön személyes további szándékaival kapcsolatban: ezt a listáról való visszalépést minek értékeljük? Mit jelent? Közélettől való visszavonulását is jelenti-e, vagy csupán annak a Jakab Bélának a testületbe juttatását, akinek ott azért komoly tapasztalatai vannak már, és Pénzügyi Bizottsági elnök is volt az előző ciklusban?
Ujhelyi Gyula: Egészen más természetesen a közéleti szereplésnek a lehetősége és a tartalma akkor, hogyha valaki bent van a képviselő-testületben képviselőként, mint hogyha nincsen benn a testületben. Tehát ilyen értelemben ez, ez biztos, hogy valamilyenfajta visszavonulásnak is tekinthető – következményként. Nem ez volt a szándék. A szándékot mondtam: a saját alapelveimnek a konzekvens érvényesítése magammal szemben is. Ez volt a szándéka, a másik a következménye.
Másik oldalról, én nem szeretnék kimaradni a közéleti eseményekből. Én úgy gondolom, hogy mint a város egy polgára, továbbra is lehet véleményem a dolgokról. Ha ezt valaki megkérdezi, örömmel elmondom, - akár itt a TV-ben is, ha erre lesz kíváncsiság, - és a szakmai segítségemet, azt a saját képviselőnknek, bejutott képviselőnkön kívül természetesen bárkinek, aki igényli, rendelkezésére bocsátom.
Lehet, hogy mások nem ezen a véleményen vannak: szerintem valakinek a szakmai képessége és a tisztessége az, az nem az elnyert mandátumból származik, azzal nincs összefüggésben. Attól, hogy valaki nem nyerte el, vagy elnyerte, ez a státusza, ez a képessége, ez a tulajdonsága ez változatlan.
|
Előzmény: otterlo (4647)
|
|