Köszi szépen az infókat!
Már azóta találtam egy progit (a neve most nem jut eszembe, majd megírom), ami nagyon frankón visszanyeri a képek töredékeit is. Egy pár képet helyre is állítottam, de nagyon sziszi-fuszi munka, ugyan is minden hiányos rész után színtorzulások lépnek fel, és ezeket nagyon babra visszaállítani.
A legtöbb adatvisszanyerő program sajna úgy működik, hogy ha pl. a dvd olvasó vissza küld egy jelet, hogy hibás a szektor, akkor ott a progik vmilyen jellel töltik ki a hibás szektort (2048 byte). Miközben lehetséges, hogy csak pár byte hibádzik. Az én progim legkisebb egysége 512 byte. Elméletileg lehetséges adatot úgy is visszanyerni (bizonyos dvd lejátszókkal!? állítólag) hogy a adatvisszanyerő program figyelmen kívül hagyja a dvd hibajelzését és bekéri a hibás byte-okat is lesz ami lesz alapon.
Sajna már egy kicsit belefáradtam az adatvisszanyerésbe. Elég sokmindent kipróbálta (lehűtöttem a CD lemezt -18 C fokra /megjegyzem több adatot sikerült visszanyernem/, az egész DVD olvasót is fagyóba tettem /nem működik/ stb...).
Most épp egy régi Conner CFS210A Vinyó adatainak visszanyerésén dolgozok. Régi programozásaim vannak rajta és sajna bekrepált vagy 5 éve. Azóta keresek (kisebb-nagyobb megszakítással) egy működőképes azonos típusú vinyót. Ha szerencsém van, akkor csak egy másik vezérlőelektronika kell, de jobb lenne egy még működő példány....
Na mindegy ez már inkább hardveres téma...
Mindenesetre mégegyszer köszi!