Mt 4:10 - Ekkor így szólt hozzá Jézus: "Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"
Mt 4:11 - Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.
Mt 6:24 - "Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
Mt 8:15 - Jézus megérintette a kezét, és elhagyta az asszonyt a láz, az pedig felkelt, és szolgált neki.
Mt 20:28 - Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."
Mt 25:44 - Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked?
Mt 27:55 - Volt ott sok asszony is, akik távolról figyelték mindezt. Ezek Galileából követték Jézust, és szolgáltak neki.
Mk 1:13 - Negyven napig volt a pusztában, miközben kísértette a Sátán. Vadállatokkal volt együtt, és angyalok szolgáltak neki.
Mk 1:31 - aki odamenve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik. Mk 10:45- Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."
Mk 15:41 - akik követték őt, és szolgáltak neki, amikor Galileában volt, és sok más asszony is, akik vele mentek fel Jeruzsálembe.
Jn 12:26 - Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya
Jel. 7:15- Ezért vannak az Isten trónusa előtt, és szolgálják őt éjjel és nappal az ő templomában, és a trónuson ülő velük lakik
Az, azért érdekes, ha valami feketén-fehéren le van írva a Bibliában, akkor a legtöbb önjelölt kinyikatkoztató rákezdi:
"Azt nem is úgy kell érteni, ahogy le van írva!"
"Az nem arra vonatkozik, amire mások gondolnak, csak ő látja helyesen, meg követőinek kisebb-nagyobb tábora."
"A Bibliának ez a vitatott része nem is ihletett, ezért, meg ezért, meg ezért."
"Aki a Bibliának azt a részét írta, amellyel ő nem ért egyet, akkor az író sem ihletett!"
Ui: Páltól szándékosan nem idéztem semmit, nehogy a fentiek közül bármi is életbe léphessen. Tehát igenis létezik szent szolgálat Istennek, Jézusnak. Nemhogy a halandó ember, hanem még az angyalok is ezt teszik. Hogy is kezdte Jézus?
"Meg van írva..."