guzmen Creative Commons License 2006.10.17 0 0 2786
Bocs, hogy nem válaszoltam, ha időm engedi olvasgatom a Terebess- honlapot is. Mit is mondhatnék az elejének, az eleje alapján, (még sok-sok idő, mire átrágja az ember magát). Vannak benne is jó dolgok, mint minden keleti bölcsességben. Én egyenlőre csak annyit látok, hogy Isten egy van, de ügyeletes, aktuális, divatos "OSHO" rengedeg. Elindulnak, nosza ámítsuk el a primitív nyugatot, magyarázzuk el nekik, hogy az önmegismerés útján haladva megvilágosodhatnak ők is, és mind-mind buddhákká, bodhiszatvákká válhatnak. A nagy bölcsnek, Konfuciusznak is volt olyan mondása, mint Jézusnak, "Úgy bánjatok másokkal, ahogy szeretnétek, hogy veletek tegyenek". Sajnos én már túl vagyok azon, hogy minden új dolog előtt, egy nagy rácsodálkozással hasra essek. A keleti vallásokban, bölcsességek gyüjteményében, mitológiában is rengeteg érték van. Én ezt aláírom, nem vetem el. Ami átmegy az egyéni szűrőmön azt még alkalmazom is. Annyi bizonyos, jóval alaposabb felkészülést, gyakorlást, életmódot, élet vitelt igényel, mint egy egyszerű európai lét. Szerintem keleten sem akárki űzheti magasszinten mindezeket. Ha te ebben látod az előrelépést magad számára, az a te egyéni jogod. Amennyiben nem ütközik Isten szándékaival, nincs kivetnivaló benne. Aki az igazság ismeretében van, tudnia kell, mi helyeselt Isten előtt és mi nem.
Előzmény: mindenszentek (2783)