RAMBO Creative Commons License 2006.10.16 0 0 1145
Megvolt a rizling szüret. Olyan fáradt vagyok, majd' meghalok. Így táviratilag:

19 mustfok, mind a darálóból, mind a présből. Ezt nem tudom hogyan lehet, de így volt.
A legutolsó préselés után 19,5 fokot mértem, lett kb. 10 liter, de megittuk mustként.

Összes mennyiség: cca 410-450 liter.

Gyönyörű, aszusodóan beszáradó botritiszes szemek, vörösesbarnára pirult nap felőli szőlőszemek. A muston enyhe töppedt íz érezhető, nagyon érdekes lehet, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Csendélet

A muskotályt lekéneztem, jövő héten lefejtem az első seprőről, a finomseprőn marad még egy ideig, aztán vizsgálat, palackozás. Egyelőre még keserű (kotlósmust ízű), nagyon savas. Talán egy savtompítás ráférne. Mindenesetre emelem a sárga muskotály arányt az ültetvényben, így a savhoz - jó sokára - meg lesz az édesség is.