T9 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 4525

Azt is hallottam (hallomásból szerzett információ), hogy a válasz az volt, hogy nem szánnak nekik túlzottan erős szerepet.

Ha ez így van valóban, az máris ellentmond az ÉKA 65. pontja 1. bekezdésének.

A bizottságokról (bár, ha senki mást nem érdekel, akár telefonon is megbeszélhetnénk mi ketten:)):

Van 1-2 teljesen felesleges bizottság szerintem. Ilyen pl. az EU- és nemzetközi kapcsolatok, vagy a közrendvédelmi (jórészt nem önkormányzati hatáskör). Ez a mosógépszerelő-reklámember által vezetett is önálló bizottságként szerintem túlzás.

Aztán: nincs jogi bizottság, ami kb. olyan szituáció, mintha az országgyűlésben nem lenne alkotmányjogi. Egy olyan testületnek, amelynek helyi jogszabályokat kell alkotni szüksége lenne ezeket előkészítendő jogi bizottságra. A jogi viták így a testüli ülésen fognak lezajlani, ami nem a hatékony működés irányába fogja elvinni a dolgokat. A külön sportbizottság is luxus szerintem. A kulturális terület viszont nincs nevesítve egyik bizottságban sem.

Valahogy az az érzésem, hogy ezeket a súlytalan bizottságokat azért kreálták, hogy ne kelljen az MSZP-nek érdemi területet átengedni, egyedül a környezetvédelmi az, ahol lehet alkotni. (Szerintem egyébként ez a terület még sikerágazat is lehet, ha jól csinálják. (Hulladékudvarok, szigorú rendeletek, stb.) Nem értem, miért volt erre szükség, hiszen a bizottsági tagságokat illetően úgyis többségbe kerülhet a FIDESZ... Ez a kiszoritósdi nem igazán tetszik, az optikája egyáltalán nem az együttműködési szándékot látszik tükrözni...

Előzmény: kígyószisz (4524)