Annyi sok jó gondolatot írtál, hogy fáj az ember szíve, amiért nem tudja kibontani őket, válaszolva rájuk hiánytalanul, mert több oldalra rúgna a felelet. Kettőt megpróbálok részletesen, a magam szemszögéből.
Ezt írod: „Jn 14,6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. (Ezt idéztem én, hogy Jézus az igazság)
"
amit egyenesen lehetetlen ő-nek érteni, ha ezt is megtekintjük:Mt 5,14
Ti vagytok a világ világossága.”
De, de. Sőt én úgy látom, hogy az általad leírt versidézet még jobban ezt támasztja alá. Számomra különben éppen a Máté 5-ik fejezet (Hegyi beszéd), a Biblia legszebb része. De nézzük hogyan bizonyítja, a Máté 5:14 azt, hogy Jézus az igazság.
„Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város”.
Ez így igaz. De hogyan váltak a tanítványok a világ világosságává? Úgy, hogy visszatükrözték a Jézus tanítását, Jézus pedig az Atyát. A világosság forrása maga a Teremtő Isten. Ha mások lehetnek a világ világossága, azaz fényhordozók, azt csak úgy tehetik, ha az eredeti forrást tükrözik vissza torzításmentesen, ahogy a Máté 5:16 vers szépen leírja:
„Úgy ragyogjon a ti világosságozok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”
Tehát a tanítványok igazsága, amelyet ők úgy kezelnek, olyan nagy becsben tartanak, úgy láttatnak az emberek előtt, mintha a sajátjuk volna, mégsem az ő tulajdonuk, hanem „csak” visszatükrözik, ragyogtatják azt a világ számára. Még csak meg sem tarthatják a maguk számára, mondván, mi kaptuk, a miénk. „Nem rejthető el a hegyen épült város” Nem bizony! Milyen találó szemléltetés! Ugyanezt mondja a 15. vers is
„A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban.”
Vagy a 13-ik vers: „Ti vagytok a föld sója” Megízesíteni a világot az emberiséget az Igazsággal. A só különben nemcsak ízesítő, hanem tartósítószer is, itt az embereket tartósítja az örökkévalóság számára, ha helyesen használják. A só még azt is jelenti, hogy egyfajta, nagy mennyiségű, híg oldatból kis térfogatra összesűrűsödött esszencia, mintegy elitje az előbbi összes mennyiségnek. No, nem azért, hogy a só felfuvalkodjon, hanem azért, hogy minél hatékonyabban tudjon ízesíteni, tartósítani. Egyszóval Jézus itt végig az igazságról beszélt, melyet a tanítványok tőle kaptak. De azt is mondja egyben, hogy ezt az igazságot használni is kell, visszatükrözve azt, akitől kapták.
Már így is túl hosszút írtam, ezért csak egyetlen téma még röviden. Ezt írod.” mindig a tanítvány keresi a mestert, ha a mester házhoz jön, nem mester”
Keresi, keresi, de a tanítvány mindig tanulatlan, tanulni, hinni szeretne és ezért könnyen félre lehet vezetni. Szélhámos mester pedig sajnos sok van, olyan is aki nem megy házhoz. Olyan is, aki látszólag helyeset tanít, mondván „Ti ne kövessetek egyetlen embert sem, mert csakis egy Mesteretek van, a Krisztus.” Ez jól hangzik és már tódul is a nép, egy darabig minden szép és jó, utána jön a hidegzuhany. Csak egy Mesteretek van a Krisztus, de csakis általam lehettek, maradhattok a hozzá vezető úton, ha a földi életetekben a vezetőtök én vagyok. Aha! Van aki, rögtön otthagyja, mikor kinyílik a szeme, bármilyen fájdalmas is a számára, mert a szekta ezer szállal köti magához, és a világ szálait már régen elvágta. Van aki továbbra is a hamis „Mesternél” marad tovább ámítva önmagát, és sajnos másokat is, a tévtanítója megbízásából, mert nincs ereje a szakításra.