guzmen Creative Commons License 2006.10.15 0 0 2732
"tavaly még én is úgy gondoltam hogy meg kell tanulni ógörögül és óhéberül."

Akkor én még egy évvel el vagyok maradva?
Természetesen én sem gondolom, hogy megkéne tanulni a koinét, vagy az óhébert. Csupán próbáltam a minél pontosabb jelentését bemutatni a János 1:1-nek. Amúgy e versidézet nem is annyira az eredeti kérdésre válaszol, (ki, mi az Atya) hanem azzal segíti az Atya bemutatását, hogy kifejti, ki, mi nem az Atya, ki, mi a Fiú, azaz Jézus.

Ezt írod:"...továbbá nincs egyetlen igazság."

Nekünk, azaz senki halandó emberfia közül valóban nincs. Az előbbiekben említettem a töredékes ismeretünket, részben ennek okán, a másik ok, inkább okok, hogy vannak közöttünk, emberek között, sajnos, hiú, becsvágyó emberek, akik nem Isten igazságát keresik, hanem a magukét, hogy maguk után vonhassák a tanítványokat. A harmadik ok Sátán elvakítja sokak elméjét, "a világosság angyalaként tüntetve fel magát". Az ilyen embereket sajnálom a legjobban, mert őszinte szívvel imádják a Teremtő Istent és mégis útjuk a pusztulás felé tart. Ki tudja barátom! Lehet, hogy magamat kell sajnálnom a legjobban? Ez bizony, sokszor csak az út végén derül ki, Isten ítélőszéke előtt.

Azt viszont határozottan tudom és ebben szilárd a meggyőződésem, hogy nem tévedek: Az egyetlen totális, idő- és érték álló igazság az Istennél van, az övé.

Jézus a főpapi imájában így imádkozik: János 17:17 "Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd az igazság."

Vagy ahogy a János 14:6 versében mondja: "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis én általam."

Akkor hány igazság is van, és kié is az?

Előzmény: mindenszentek (2728)