Félreérted, minden tiszteletem a háziasszonyoké, remekül ellátják a családot, meg minden, de a háziasszonyi ismeretek kissé kevésnek bizonyulnak, amikor biológiai-ökológiai (vagy bármilyen más tudományos vagy kulturális) kérdésben zajlik vita. Nekem biztos nem lenne pofám olyasmibe belekotyogni ekkora önbizalommal (pláne másokat tudatlannak nevezve), amihez ennyire nyilvánvalóan lövésem sincs, mint nekik az ökológiához. Mást sem hallok, mint a következőket (a teljesség igénye nélkül):
1.
Szegény kutyus nem tehet róla, hogy kóbor, büntessük a gazdit. (Ettől persze egy csapásra megoldódik majd a probléma, és a már megbüntetett gazdijú kóborebek egy köztes síkra teleportálódnak, ahol nem zavarnak senkit.)
2.
A madár is okoz annyi kárt, mint a macska, csakazértis. (Erősen emlékeztet ez engem Reagan amerikai exelnök kultikus mondására, mi szerint "trees cause more pollution than automobiles", vagyis a fák erősebben szennyezik a környezetet az autóknál. Csakazértis.)
3.
Aki puskát merészel emelni akár csak gondolatban is szegény kutyulikra és ciculikra, az szelemileg visszamaradott, aberrált, civilizálatlan gyilkos. (A civilizáltság és az egészséges lélek ismérve eszerint az, hogy mennyire imádjuk a ciculikat és kutyulikat, és mennyire vagyunk hajlandóak az ő oltárukon további áldozatokat hozni szétesett ökológiánk maradványaiból.)
Szóval ezekkel a háziasszonyi "érvekkel" kell szembenéznie a szakembereknek (én nem vagyok az) nap mint nap, meg az ezeket komolyan vevő közvéleménnyel.