Cicus Creative Commons License 1998.09.07 0 0 81
Kedves Zöldász!

Nem firtatom azt hogy az általam nézett kereskedelmi csatorna hergelni akarta a közvéleményt és ennek érdekében be is vetettek mindent.
Mindezek ellenére a kisfiú "bemutatása"tünt a tudósítás legőszíntébb részének.
Szerintem az a félelem amit láttam a kisfiúnál azt nem az operatőr vagy a riporter váltotta ki .
Nem tudom mennyire vagy tisztába azzal hogy milyen is egy hat éves gyermek lelkivilága...
Körülöttem több közel ennyi idős gyerkőc van és állíthatom őket ismerve,hogy az a pár óra bizony nem volt elég a fiúcskának arra,hogy feldolgozza a történteket.
Tudod az iskolakezdő nebulók életük második tanítási napján amúgy is félnek egy kicsit,hiszen egy teljesen új világba csöppentek ahol minden idegen még számukra .
Egyet tudnak -ezt hallották otthon ,ezt tanulták az óvódában és már az iskolában töltött idő alatt is megtapasztalhatták -,hogy a tanító nénit/bácsit tisztelni kell!
És akkor erre fel jön ez a "tanítónő"-akit persze tisztelnie kellene-és összeszúrkálja
őt és társait ...Teljes zavar lehetett ettől
a kis fejében +-ban még az ijedtségéhez ami együtt hozta létre azt a félelmet amit órákkal később is látható volt a felvételen.
Azzal egyetértek Veled ,hogy biztosan nem tett jót a filmezés neki.Csak azt nem értem ,
hogy egyáltalán miért engedték be filmezni a stábot a kórházba...

JANUS!

"...állíthatom,hogy a gyerekek évről évre
gyengébbek,butábbak,neveletlenebbek,kíbírhatatlanabbak stb. ..."
Nem lehetséges, hogy Te vagy évről évre fáradtabb ,kiégettebb,frusztráltabb,elfogultabb stb?
Én is tanárnak tanulok,amit sajnos még nem tudtam befejezni egy súlyos közlekedési baleset és az abból való felgyógyulásom miatt.De már tanítottam gyakorlatit és meg kell hogy mondjam, kellőképp pimaszok és szemtelenek voltak a kölkek velünk(is).
De ha jól emléxem mi sem voltunk különbek. Köztünk is voltak okosabbak és butábbak(mint ahogy voltak kiemelkedően jó és szörnyen rossz képességűek)és persze szorgalmasak és lusták.Abban igazad van,hogy
sokat változott a világ így a gyerekek is vele együtt.Felgyorsult minden így a gyerekek fejlődése is ,korábban érnek már ők ,mások érdeklik őket mint a korábbi velük egyidőseket.
Sem nem jobbak sem nem rosszabbak mint a korábbi generációk csak MÁSOK!
Ha már nem tudod megérteni őket jobb is,hogy munkát akarsz változtatni!
No még mielőtt azt gondolnád,hogy túlságosan védem őket,tudom, nem földre szállt angyalkák,de tele vannak problémákkal,szorongásokkal,állandó sterszben hajtásban élnek amiket nem tudnak feloldani mással mint extravagáns vagy éppen túlzó deviáns viselkedésükkel.
De minek is magyarázom ezt egy pedagógusnak,
amikor ezt tudnia kell(kellene).

"...két elsős már az első öt perc után összeesett..."
Ez nem feltétlenül a gyengeség vagy az állóképesség hiányának a jele sok más oka lehet.pl:leesett a vércukor szintje ami attól is lehet hogy nem evett régóta ,vagy a vérnyomása csökkent le vészesen ami lehetett
a folyadékbevitel hiányától vagy csak túlzott
izzadástól stb.Ne menjünk ebbe bele nem vagyok szakembere a témának,ezek csak laikusként jutottak az eszembe.

"...A másik nagyon szomorú dolog az ,hogy megjelent a drog!!!..."
Ez tényleg nagyon szomorú...
DE!Írtál itt mást is a függőségben szenvedőkről.
Kérdés:Ha valamelyik szeretted mondjuk a gyermeked lenne kábítószerfüggő akkor kapja ő is ingyen a kábszert,hogy elöbb meghalhasson?
Biztos,hogy ezt akarnád akkor is?

"...Attól pedig megborzongok,hogy a sötét gyerek ...még tetézve van azzal hogy cigány!!!!..."
Megállapítottam,hogy ez írásod legsötétebb
pontja!
Süt belőle az előítélet és a gyűlölet...
"Nem tudom ,hogy a riadt szemü kisgyereket az apja hányszor kergette már vasvillát lobogtatva a kezében!!!..."
Na ez is egy csöppet rasszistára sikerült.
Szerinted egy cigány apa csak brutalitással neveli a gyerekét?Ö nem is tud szeretni csak ütni?!
(Ezzel a témával egy másik topic foglalkozik)

Csak sajnálni tudlak ha mindent komolyan gondoltál mindazokból amiket leírtál,mert akkor igen kicsinyes,szűklátókörű és korlátolt ember lehetsz.
Bár lehet,hogy a "keserves évek "tettek azzá?!
Vagy nem is vagy valójában olyan amilyennek az írásod alapján tünsz?!
Akkor elnézést...

Tisztelettel:CICUS

Kérdés:Ha valamelyik szeretted,mondjuk a gyermeked lenne kábítószerfüggő akkor kapja
Ő is ingyen a kábszert,csak ,hogy elöbb meghalhasson?
Biztosan ezt akarnád akkor is