Most írtam beszámolót egy másik fórumba, és egy picit kiüresedtem.
Jól volt az Animecon!! A szervezők egy kicsit eltolták a térrendezést, és az időbeosztással is voltak gondok. Ez utóbbi ugye főleg a vidékieket érintette (pl. minket), akiknek a vonat vagy akár távolsági buszok miatt szűkre volt szabva a napjuk. Az eredményhirdetésnek csak az elejét hallgattam meg, de már azt is csak kintről, és azután úgy kellett szaladnunk a többiek után, akik már előbb elindultak. :S Máshol olvastam, hogy egyesek felrótták, hogy lehetetlenek voltak az árak. Szerintem az ital/ételárakhoz a szervezőknek semmi közük nem volt, hiszen a PeCsa saját büféjében maga szabja meg az árakat. A manga, újság, figurák és egyebek árait megint az árusok határozzák meg. Mondjuk volt ilyen 4000 Ft-os Berserk manga, amiért én is sajnáltam a pénzt, de lehetett vadiúj magyarra fordított Árnybíró c. (koreai, de japánul kiadott) mangát is találni 1500 Ft-ért, ami nagyon megérte a pénzét, este itthon még olvasgattam egy kicsit. ^^ Illetve, voltak 2500 Ft-osak is szépszámmal. Az tény, hogy Japánban, Kínában olcsó az ilyesmi, de amíg onnan idejut az nem kis út. Ehh... Meg azért nem is sokan foglalkoznak az árusításával. Akik meg mondhatni "monopolhelyzetben" vannak, azok megtehetik, hogy megemeljék az árukat. Volt édes japán család, ahol a mama segítségével a kalligráfiába lehetett belekóstolni. Igaz, mire odavergődtem már lassan pakolt, de még így is fél órát el lehetett tölteni a kisfiukkal, aki egy tündér volt. Magyarul, japánul vegyesen beszéltünk velük. Sárkány is ottvolt. Aztán sayounara-val köszöntünk és hazamentek. :)
A cosplay is jól telt. Volt pár bakim. LOL Következő alkalommal, majd igyekszem kiküszöbölni ezeket. Gazdagodtam még egy Let Dai c. koreai manwa-val (nem manga, mert ott másként hívják) is. Igaz, csak a 3. részt tudtam megvenni, mert az első kettő már elkelt, de meg lehet rendelni a kiadótól utánvétellel, szóval majd szépen lassan. Németül is értő barátnőm vett egy Shanghai passion c. kínai jócskán shounen-ai mangát. Ha angol lett volna, már az én polcomat díszítené. Ehh! ^^"""
A rajzverseny-kiállítást is érdemes volt átböngészni, sok jó alkotást lehetett felfedezni. Ha bárkit érdekel bármi, akkor nyugodtan lehet kérdezni engem is, Sárkányt is. Talán mi voltunk ott a legtovább. Legalábbis az itteni fórumozók közül.
Lulu >>> én is nagyon örülök, hogy találkoztunk!! ^^ Köszi szépen a meghívást, igyekszünk majd eleget tenni neki. Bocsánatot kérni pedig igazán nem kell. A barátom semmit sem rótt fel, örült ő is, hogy találkozhatott még valakivel Shanghai-ból, még ha csak egy pár szó erejéig, akkor is. Különösen élvezte, hogy beszélhettet veled. :) Azt mondta, hogy nagyon jó a kiejtésed és nagyon meglepődött, hogy egy év tanulás után ilyen jól tudtál vele kommunikálni. ^^ Kár, hogy nem tudtunk többet beszélgetni, de sajna a cosplay miatt eléggé el voltam foglalva. Nagyon köszönöm a dícséretet. Igyekeztem jó lenni. ^^""
Hikaru >>> A mi találkozásunk kimaradt, de majd bepótoljuk máskor. ^^"