Mad árka Creative Commons License 2006.10.08 0 0 2587
Volt szerencsém éppen a feketerigóra való vadászásukat megszemlélni kétszer is, nem mintha egér nem volna. S ez volt az a pont, amikor azt mondtam, én nem élek velük együtt. Azt hiszem, a privát szférában ezek olyan dolgok, amelyeket az ember maga dönt el. Ha én nem akarok velük együtt lenni, akkor ezt más nem várhatja el. Másfelől én kicsit másképp határozom meg a kert fogalmát, mint az emberek többsége, nálam nem ezer nagyvirágú külföldi növény terpeszkedik, hanem egy kisebb ősdzsungel. S a szelekciót legfeljebb az itt élő, honos ragadozók emlősök által tudom elképzelni. Felfogás, mindenkinek más. Az én szemléletembe a macskák nem férnek vele, de lefogadom, ha a macskák mondjuk nagy virágfejeket ennének, akkor többen nem szívelnék őket, pedig az is egy "hobby" vagy épp szemlélet, ha az ember ilyen növényeket tart (mint ahogy az is, hogy én egy természeteshez közelítő helyet akarok kialakítani).

De remélem, hogy az én gondom megoldódott, eddig se jártak itt macskák, s tán ezután se fognak.
Előzmény: ZsuR (2581)