f_k Creative Commons License 2006.10.06 0 0 16128
Az a gondom ezekkel az alacsonypadlósokkal, hogy többet állnak felénk javításon mint mennek.

Tartaléknak meg el lehet gondolni, hogy milyen gépet adnak ki....

A vonatnál van remény az ütemességre, busznál fényévekre van ez, meg mint elmítve lett drágább, lassú, és köz
úti kátyúk, meg a dugók torlódások az álló utasok rontják az utaskényelmet

Sok álló utassal teli buszra egy kismama babakocsival nem nagyon száll fel.

Másik dolog mellékvonala egy része lefutott ügy

Maradjunk a példánál, a Kapos Volán úgy ahogy van egy nagy nulla

Egy nagy nulla.

Utas szempontból.

Elmondom miért.

Nincs elég járat, nincs csatlakozás, és az egész megye egy Somogyország, egy nagy préri.

Igen.

Lehet más megyében röhögve át lehert szervezni a közleledést, de itt a Kapos Volánnnak egyedül egy pozítív tevékenységét tudom felsorolni:

Kapos faros

Azon kívűl van olyan csak buszso falu ahova 19 óra előtt elmegy az utolsó busz

Van ahol vasárnap vagy szombaton 3-4 járat van

Mit akarunk mi?

Más megyékben mint említettem más a helyzet, de úgy érzem, hogy egy tízeres vagy 20 ezres nagyságrendű vasúti vízfej, külső KFT-k, meg egyébb pénzkifolyás miatt nem szabad feladni és megszüntetni, a mellékvonalakat, most még menthetők, meg lehet találni azt a módot ahol a 8 milliós tényleges pályaköltség helyett elszámolásra kerül a sokszorosa

Én elemeztem, és úgy érzem, a tapfacserék hiánya az egyik gond

Másik hogy a vonatok nem megfelelő viszonylatokban járnak

Az utasok a megyeszékhelyek között szeretnek utazni

De ezt nem akarja néhány buta vasúti vezető, aki nem érti, se Kisterenye, se Kál Kápolna, se Putnok, se Kazincbarcika
se Hidasnémeti, se más kisebb központ, csomópont nem valódi utascél

Utascél Miskolc, Debrecen, Eger, Salgótarján, stb

Ha a mellékvonalról, netán kisebb forgalmú fővonalról nem akarnak a semmi közepén átszállni az már fix

Meg ha óránként kell menni, akkor óránként,különösen reggel meg délután üzemszünet nem 22.00-4.00 hanem 0.00-4.00 ig kell, akkor nem a pályavasút x Ft megtakarítását kell nézni, m ert a szolgálat megszakítás alatt is ott vannak a vasutasok készenléti pénzt kapnak.

Tessék megérteni, ha nem lesz egy olyan vezető, aki a mellékvonalakon kisebb fővonalakon veri el a port, ahelyett hogy a túlzott adminisztrációt megszüntené

Igen a DBR igazgatóság jó példa elvan egyetlen centi vasút nélkül is egy felesleges vízfej elég jól.
Előzmény: Carpy (16118)