"Az utolsó mondat az illetékesnek szólt....."
Jelen. Buszbuzi helyett írhattam volna néhány nevet is, de akkor meg személyeskedek. Amúgy sem értem, hogy ha a vasútbuzi vagy villamosbuzi kifejezésben semmi kivetnivalót nem találnak az érintettek, akkor ez miért lenne erős. Egyszerűen csak nem jutott eszembe jobb gyüjtőnév.
Attól meg falramászok, hogy az évtizedeken át szándékosan lerohasztott vasúti infrastruktúra miatt most sokan sajnálkozva közlik, hogy "a lassú pusztulás egyensúlyi állapot". Hát, ahonnan nézzük. Ha egy ország szarik a saját infrastruktúrájára, akkor előbb-utóbb, akkor előbb utóbb belefullad. Hiába az olcsó, alacsonypadlós, légkondis busz, ha a kismama, biciklis, hátizsákos kirándulócsoport nem tudja igénybe venni. Ha normális közlekedéspolitika lenne, arra törekedne, hogy minden település max. 50 km-re (mondtam egy számot) megközelíthető legyen vasúttal, ezután jöhet a busz.
OFF
Hogy ki fizesse? Aki az iskolákat, rendőrséget, honvédséget, államigazgatást. A francba, tőlem levonják a fizetésem felét. Ugye ne kérdezzem, mire költik? A baj az, hogy sokaktól, főleg akiktől lenne mit, nem vonnak semmit. Számomra itt kezdődne a reform, és nem az adóemelésnél, meg a megszüntetősdinél. Nehezebb feladat, de sokkal többet lehetne elérni így.
ON
Carpy: mondj már egy távolsági forgalomban közlekedő alacsonypadlós buszt? (nem tagadom, hogy nem utazom távolsági buszokkal, a városi alacsonypadlósok pedig szinte kivétel nélkül úgy pattognak az úton, mint ha fakerekük lenne, szóval azokkal se lennénk kisegítve).
Távolsági forgalomban én egekbe meredő busztornyokat látok egyre gyakrabban... Lassan nagyobb állat egy busz, mint egy kamion. Remélem nem a csomagtérrre gondolsz? Nyugtass meg, a saját gyerekedet ugye nem tolnád be oda? :)