+Hazafi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 19

Kedves Montand!

Úgy látom nem nagyon jött be az embereknek ez a topic... Ugyanúgy járt, mint a Lancia Lybra. Nem is tudom hány évig gyártották, de úgy 4 évig biztos. Egészen a gyártástól (1990) alig ha láttam az utakon 10-15 Lybránál többet. Ami nagyone elkeserítő, mert szerintem sokkalta jobb autó (külsőre), mint bármelyik Fiat.

Jelenleg én is autóvásárlás előtt állok, és 4 lehetséges autó van kilátásban, amik bejönnek. Szinte minden nagyobb márka képviseltetimagát :)

Citroen Xsara kombi(2001-2003), Opel Vectra (1999-2000), Ford Focus kombi (1999-2000), és végül, de elsősorban Lancia Lybra. Jelenleg Toyotám van, én az egyik legmegbízhatóbb autónaka  Toyotát tartom. Ez tapasztalat... 250ezer km-t úgy tettem bele, hogy csak olajcserére kellett vinnem, és természetesen még a kötelező kopó alkatrészcserékre.

De térjünk vissza a Lybrához. Magával ragadott egy sötétkék Lybra SW látványa. És mikor benéztem az utastérbe, azt hittem egy luxusautót látok. Amikor pedig megtudtam annak az 1999-es modellnek az árát, akkor majd lepetéztem a helyszínen :) méghogy egy ilyen kocsiért 1445000 Ft-ot kérni? Gyanúsnak tűnt, kerestem a hibákat, gondoltam törött volt vagy sok a akilóméter, hát tévedtem... Az autó ára tényleg annyi, több hasonló árú és koró 1,6-es Lybrát is találtam a neten.

Kérdezősködtem, hogy megéri -e Lanciát venni, hát... 10-ből 9 ember nem ajánlja. A magas biztosítás, szervíz és alkatrészdíjak miatt.

Mások az Opelt nem ajánlották magas alkatrészdíjak miatt, a Citroent azért mert francia, a Lanciát meg azért mert olasz...

A Ford pedig az utolsó helyen áll a listámon, annyira nem dobogtatja meg a szívem.

Nem tudtok oylan oldalt, ahol megtudhatnámnézni a Lybra főbb alkatrészeinek árát vagy ilyen összehasonlításokat?