"Erdei Péter {2006-10-04 07:08}
Nem Fodorral, saját magammal vitatkozom.
A választások utáni friss élmények hatására kemény hangom bíráltam párttársamat. Saját választási vereségem okán, átgondolatlanul, nem beszéltem elég világosan arról, hogy nem FGy személyével van problémám, hanem azzal az egyébként természetes emberi reakcióval, hogy saját kudarcainkért külső, tőlünk független okokat keresünk.
Nos az én lelki komfortomhoz erre nincs szükség.
Mivel mindketten hibát követtünk el azzal, hogy a csoport belügyeit a nyilvánosság előtt kezdtük kitárgyalni, tartom magam párttársam, FGY javaslatához és sem beszélek a csoportban történtekről.
Azonban nem mehetek el szó nékül amellett, hogy a szolnoki választási eredménytelenséget Gyurcsány beszéde okozta volna.
Ugyanis nincs így. Az SZDSZ helyi szervezet, benne én is, aki négy évig helyi képviselő, két évig helyi elnök voltam, már legalább nyolc év óta folyamatosan visszaszorul a helyi közéletben.
Ezt a folyamatot most éppen sikerült megállítani. Az egyébként általam javasolt és mindkét párt által elfogadott két mszp-szdsz közös jelöltséggel az szdsz -re leadott szavazatok száma nőtt.
Ez azonban nem ment fel bennünket a felelősség alól, sőt engem még inkább megerősít abban a hitemben, hogy az elmult 8 -12 -16 év helyi működésünket alaposan ki kell elemezni.
Egyébként a közvéleménykutatási adatok szerint sem a Gyurcsány beszéd okozta a választási vereségünket, bár szerintem is meghatározó szerepe volt az SZDSZ -re nézvést. Sokkal inkább a megszorító intézkedések, illetve a róluk történő felesleges szájtépés (már elnézést a kifejezésért).
És természetesen saját hibáink.
Ezekkel kellene foglakoznunk, a hibákat keressük magunkban. Hagyjuk a Gyurcsány beszédet, van ma éppen elég politikus, aki ebből a beszédből él. "