eR-dei Creative Commons License 2006.10.02 0 0 6426
Ide beidéznék egy pestre küldött levelemet:
"Kedves Attila!
Részben egyetértve veled, engedd meg, hogy innen a végekről hozzátegyek valamit az írásodhoz.
Az első az, hogy ebben a választásban Szolnokon személyesen és aktivistáinkkal az előző választásoktól eltérően, sokkal több kopogtató cédulát gyűjtöttünk.

Én magam a direkt marketing módszereivel élve 4 személyes bemutatkozáson vettem részt, és három lakossági találkozót is szerveztem.

És bár a kampány vezetése nekem nem tetszett, mivel eléggé elnagyolt és kapkodó volt, valamint sokszor még a szórólapjaink sem érkeztek meg oda, ahova szántuk, én úgy vélem, hogy munka mellett nem dolgoztam keveset.

Ugyanakkor erős ellenszélben pisilni nem csak azért veszélyes, mert hugyos lesz a nadrágunk, hanem azért is, mert az arcunkba is köpheti a szél a felkapott anyagot.

Az erős ellenszelet Gyurcsány beismerése saját hazugságáról jelentette.
Szinte nem volt olyan helyzet, ahol erről nem kellett volna beszélni. És bármit ki lehetett védeni, megszorítást, füllentést, de egyet nem. Azt, hogy Gyurcsány nem bevallotta, hogy megtévesztettük az országot, hanem lebukott.

Mi, hétköznapi emberek ugyanis azt tanultuk otthon, hogy ha egyest kapunk matematikából, vagy osztályfőnöki intőt, akkor jobban járunk, ha ezt magunktól bevalljuk, nem várjuk meg, míg magától kiderül. Apáink így is úgy is meg fognak büntetni, de ha sumákolunk, akkor súlyosabb lesz a büntetés.

Vajon mit mondhatok most, amikor látom még a plakátjaimat, rajta keresztben a csík, hogy "Hazudtunk" ? Talán nem szép dolgot műveltek a fideszesesek, de hazudni ezzel nem hazudtak.

Mostanában direkt divat lett a politikai mazochizmus, emlékszem Kóka mondta valahol, hogy nem baj ha elveszítjük a választást, akkor is most és gyorsan meg kell teremteni a költségvetési egyensúlyt.

Bizonyára igaza van, úgy szok az lenni, hogyha megtetvesedik a lakás, akkor boldogtalanul vakargatjuk a csípéseket, aztán kihívjuk a csótányirtókat. De azért nem állunk ki az ablakba és üvöltjük boldogan, hogy nálunk gáz van!

Az életben gyakran kell taktikázni, óvatosan fogalmazni, teljesen természetes ez. A politikában is.

Végül megkérdezném, hogy most, miután elvesztettük a választásokat országszerte, most jobb?"
Előzmény: tibra (6424)