Szia(sztok),
Nekem kedves barátom EZT a fajélesztőt ajánlotta (Olaszr. és más rizlingtipusokhoz); Siklóson szerezte be;nem tudom hol kapható még...
Szerintem ha nincs extrém lehűtve akkor nem lesz olyan brutális, idegen illata; bár biztos erősen bejátszik az élesztő is.
Szombaton szedtünk havernél olaszt 18,5-ös volt, de kóstolásra olyan kerek lágy érzetű, h. min. egyel többnek véltem. Nálatok mennyi? És miért b@szott ki veletek az ősz? Hétvégén megyünk csopkra szedni Olaszt, nem az én döntésem; de ha nem lesz brutál sok eső akkor sztem számíthatunk egy 19esre ott is; na majd meglátjuk.
A rajnai nekem elég lenne 19 körülivel (tuti lesz; mert a pénteki mérés is felkúszott 18,5re kis ázás után, azóta meg későnyári idő 25 fokkal); savai jónak tűntek kóstolással; nem akarok lágy bort :)) belőle.
Nekem úgy tűnt jobban rothadt mint az Olasz - legalábbis azon a területen; de máshonnan is hallotam kezdődő rothadás tüneteket RR.-n. Nem akarom kockáztatni egy nagyobb esővel. Holnap du lejön.