mercedes1111 Creative Commons License 2006.09.29 0 0 69
Sziasztok!
Nálunk érdekes a dolog: a lányom anyának hív, (kiskorában néha nyanya voltam, brrr : (( ) 3.5 éves koráig egyedül neveltem, és 7 hónapos kora óta egyszer sem találkozott a biológiai apjával, így őt sehogyan sem hívtuk. Az új páromat eleinte Józsinak hívta, aztán lett Józsiapa, és aztán egyre többször Apa. (Mi azt mondtuk neki, h úgy hívja, ahogy akarja, senki, soha nem fogja erőltetni az apát). A párom anyját Tinimamának hívja (Krisztina), az apját Jóskapapa. Az én anyámat mamának, apámat papának, nagymamámat dédinek v. dédimamának. Időnként anyámat Simamamaként emlegeti, gondolom megkülönböztetésül a Dédimamától. A párom nagymamája pedig a "másik Dédi", v. a helységnév ahol lakik+dédi.
Én anyámat anyunak hívom, apámat apunak, a nagymamámat mamának. A másik nagymamámat hívtuk mi is a tesómmal "Másik Mamának", v. "Bihari Mamának" (mert Hajdú-Biharban lakott). Az öcsém kb. 4 évesen kitalálta rá, hogy "He Mama", mert minden 2. mondat után megkérdezte, hogy: "He?" Persze a szemébe ezt soha nem mondta... Aranyos, nem?
M.