TheRover Creative Commons License 2006.09.29 0 0 1442

Na szóval atteeharp-pal és kislányommal csoportos gyárlátogatást tettünk a hangszerész bácsinál... Leeresztettük a húrokat, és Laci izmos karjaival jó alaposan megmozgatta-megrángatta a nyakat. Meg se moccan az egész, nem él a repedés, úgyhogy azt javallta, hogy hagyjuk úgy. Szerinte valamikor a fej felől kapott egy nagy ütést a hangszer (látszik is a lakkbenyomódás a fej végén), és attól roppant meg egy kicsit. Amit javításnak véltem, az csak a lakk, ahol pár milliméteren feljött és kifehéredett. Laci azt mondta, hogy ráérünk majd szétbarmolni és újraragasztani a nyakat pár év múlva is...

A fogólappal pedig az történik, amit levil mondott: csiszolás, újrabundozás. Sajnos túl nagy a difi ahhoz, hogy a bundokkal lehessen kiegyengetni a különbségeket.

No már most megbeszéltük, hogy két irányból próbálunk bundot szerezni, mert neki nincsen. Én mondtam, hogy vannak nekem mandolin-ügyekben nagyon májer pesti haverjaim, őket megkérdezem ;-) szóval tudtok helyet, ahol lehet mandolinbundot venni? (1 milliméteres) Vagy van valakinek netán elfekvőben?

A repedésről mi a véleményetek, megkérjem azért, hogy cseppentsen be ragasztót a repedésbe a biztonság kedvéért?

A fentiekért Pesten mennyit kérnének vajon a hangszerészek?