tehtube Creative Commons License 2006.09.28 0 0 3547

Szia Tamás. Hangra elég közell áll az igazi lezlikhez több okból. Eleve a crossover 800Hz-en vált, nem 1200-1400 körül, mint az európaiaknál. Maga az erősítő hangkarakterét is a 147-es csöveshez igazították. Ezt még meg is fejelték a csöves előerősítővel. Még a Contour nevű hangszínszabályzója is 147 és Pro (=760) között van.

A tölcsér féloldalas, de az igaziakban is a másik oldal - ellensúly. A hang csak az egyik irányban jön ki. Itt legfeljebb az ellensúly úgy is néz ki mint egy súly :-)

A képen az egyik mikrofont épp a tölcsér takarja.

Az alsó szimuláció nagyon közelít az igazihoz, mert 1: sztereó, 2: V alakban még el is fordított. A kisöccse, a monó KBR-M-nél az a baj, hogy a mélyszimulációnak nincs térhatása mert csak egy hangszóró pumpál magában, nem érezni úgy a forgást.

Hangerőre kb. két 122-es hangja, de fizikai méreténél fogva kisebb helyről jövet.

Valóban USÁ-ban viszonylag normális áron van, de a behozatal még 3-400, és rájön előbb a VÁM 10%, majd ÁFA 20% végösszegként 2200$ körül jönne ki és akkor még 117V-os. Az euróban 1760.- majd' félmilla. Én 300-at kérek.

A lezli felülete:

1: a cső meghajtása (torzítás), 2: hangerő, 3: a magas hangszíne, 4: "dobrotor" hangereje, 5: "dobrotor" mélykiemelése, 6: "dobrotor" effektintenzitása.

A szintirész felülete:

1: első sztereó hangerő, 2: annak sztereó kiszélesítése, 3: a kiszélesítés bekapcsolása, 4: második sztereó hangerő, 5,6,7: a szintirész hangszíne

A kimenet felülete:

1: két szimmetrikus (sztereó) XLR kimenet, 2: két extra jack bemenet (elöl nem szabályozható), 3: előerősített de lezlitlen orgonakimenet több lezli felfűzéséhez,

4. a tölcsér mikrofonjainak hangerőállítása.

Az XLR kimeneten összekeverve minden kijön a mikrofonozott hanggal együtt.

Egy félév alatt koncerteztem vele vagy hatszor, aztán kiszálltam a "sóbizniszből" :-)

DB5 hogy müxik? Üdv Zsolt

Előzmény: glissando (3546)