Nem akarok ezen vitázni, amikor náluk vásároltam, akkor még az áfakülönbözet volt a szöveg. Lehet, hogy mostanra sikerült kiharcolni, hogy viszonteladói áron kapják a cuccot, amikor ott jártam, és beszélgettem a tulajjal, akkor azt mondta, hogy semmiféle segítséget nem kapnak. Ha viszonteladó akarsz lenni, megoldod, ahogy tudod. Akkor még 260 forint alatt volt az euró, tegnap egyébként 272 volt, úgy azért kicsit más volt náluk a 300-310 forintos euró.
A másik, hogy felőlem lehet rajta nyeresége, mert minden bolt abból él, és főleg, ha a német bolt nem hajlandó szóbaállni velem, akkor kénytelen vagyok tőlük rendelni. De akkor tényleg ne a kiskereskedelmi katalógusárra tegye rá a költségeket, mert ez szerintem erősen megkérdőjelezhető az EU-ban. Persze, lehet, hogy tévedek, csak nem érzem korrektnek.
Soka63, Te, mint rutinos Ebay-vásárló, tudhatod azt is, hogy a példádban van egy kis csúsztatás. Mégpedig azért, ha nem annyira ritka a cucc, amit meg akarsz venni, akkor választhatsz olyan eladót is, amelyik PayPal-on keresztül is fogad pénzt. Ezzel ugyanis kiküszöbölhető a banki átutalás jutaléka, mert a PP-vásárlás bankártyás vásárláshoz hasonlóan ingyenes, ugyanis nem utalsz, hanem megbízást adsz a pénz számládról való leemelésére. Az a jó benne, hogy nem adod ki senkinek az adataid, így az eladó nem tud vele visszaélni.
Amikor a dobozaimat vettem Ebay-en, akkor így fizettem, és majdnem 80 ezer forintot fizettem a cuccért, és 42 euró volt a postaköltség. Igaz, hogy ezért kétszer küldték el, mert a Magy. Kir. Posta paraszt, és visszaküldte ismeretlen címzett megjelöléssel.
Továbbra is korrektebbnek érzem, hogy legyen fix hasznuk, amit állapítsanak meg úgy, hogy beleférjen pár forintos eurómozgás. Ők is számítógéppel dolgoznak, egy devizafüggő árrendszernél manapság nem olyan nagy probléma megoldani az árváltozást, hiszen egyetlen paraméter változik: az euró árfolyama. A postaköltség az postaköltség, erre is lehet fix összegeket számolni, és akkor nincs olyan érzése az embernek, hogy egy szelepsapkáért annyit fizet, mint más egy szett alukofferért. Aláírom, lehet, hogy így jobban a pénzüknél maradnak, de ha nem vásárol mostanában senki náluk, akkor valószínűleg másoknak is kétségei támadtak.
Amúgy egyszer tervezem, hogy kilátogatok a németországi központba, és megveszek egyben mindent, ami kell. Momentán nem jut ilyen eszembe, amit akartam, már megvettem.
Körte