Utazó_1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 119

Sziasztok!

Beszámolok az eseményekről.

2 éves kisfiammal, teljesen letapadt fitymával a Madarászba mentünk, az itt ajánlott dr. Sült T.P. doktorhoz (nehogy a gyerekorvosunk csinálja meg neki "sec-pec", mert már nagyon akarta:)). Kis altatásban 3 perc alatt felhúzták neki múlt pénteken. Maga a "műtét" tényleg semmi nem volt, az altatást is jól viselte, a neheze utána jött.

Elég drámai volt.

Szombat, vasárnap, hétfő úgy telt, hogy a gyerek teljesen jókedvű volt, de pisilni nem akart, ordított, ha jött a pisi, és visszatartotta, aztán meg azért ordított, mert már nagyon kellett neki. A fürdés sem segített, ott is ordított és ki akart jönni. Végül majdnem minden nap adtam neki 1-1 adag Panadolt vagy Nurofent, az segített. A jégkockát meg sem tudtam próbálni, mert már ha közelítettem a kukija felé, üvöltőrohamot kapott, úgyhogy inkább hagytam.

Az első 3 napban az is rossz volt, hogy vérzett is neki (mondjuk nagyon szűk volt a fityma, tehát jól be is repedt a visszahúzástól). Emiatt alig mertem húzkodni, keddre egy része vissza is tapadt, de azt a doki a kontrollon felhúzta.

Ma, szerdán már elviselhetőbb a helyzet. Visszahúzáskor már nem vérzik semmi, a gyerek sem olyan velőtrázóan üvölt, inkább csak hivatalból; a makk is elég normálisan néz ki, már csak egy-két kis helyen piros. Viszont a fityma nagyon szűk. A doki azt mondta, most húzkodjam 3 hétig, aztán majd meglátjuk. Végülis hátramegy, de nagyon szorul az egész...

Mellesleg a másik, 7 éves fiamnál is kiderült, hogy neki is fitymaszűkülete van, azt szintén 3 hét múlva megyünk megcsináltatni (szintén a Madarászba). Most csak azon aggódom, h. elfelejtettem megkérdezni a dokitól, hogy ezt ugye csak egy picit bevágják, nem metélik körül??? Mert azt nem hagyom. Nála egyébként nem drámai a szűkület, rendesen hátramegy a bőr, de kétoldalt a perem mellett le van kicsit tapadva, és hát egy kicsit tényleg szorul.

Szóval ezek vannak. Majd beszámolok a folytatásról is.

Találtam egyébként egy nagyon jó linket mindenféle fütyi-, fityma- és körülmetélés-kérdésről (km előnyeiről és Hátrányairól(!)), csak ajánlani tudom:

Babanet/Társalgó/Gyereknevelés/Körülmetélés