levil Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1409
Nem reg ment el egy javitott nyaku 524es $760ert az ebayen. Szoval szerintem jo aron vetted. Meg nekem bejon a hangja. Arrol nyilatkozz pontosabban milyen hurlabat szeretnel. :)

Ur isten, bele furt egy XLRt??? Huub+ ezert jobb helyeken veres is jar. Milyen pickup van benne?

Engem a kentucky erdekel inkabb :) (Foleg mert azon meg nem jtaszottam) Hagyjad hagy alljon otthon egy par napig. Szokja meg a lakast. Elkepzelheto hogy a regi hurok masznak. Az is lehet hogy a kulcsok gazosak. Az sima kulcscsere. Tiszta sor. Nem hinnem hogy mas a gond mert az azt jelenti hogy a test maszik minden iranyba. Az nem jo. De nem hiszem.

Az S alaku nyakat a palca sem tudta volna kijavitani. Felcsiszolas es ujrabund. Ez a legrosszabb eset. Szerencses esetben buncsiszolassal ki lehet kompenzalni.

A nyakat nem ritkan ujra szoktak rakni a regi hangszereken. Ha az illesztes elmaszik, az gaz, de javithato. Leirasod alapjan vagy el van maszva az illesztes vagy egy ilyen elmaszas van kijavitva. (Vagy csak siman nem 100%os munkat vegeztek a kidolgozaskor, ami teljesen belefer. 30x akkora aru mandolinok kidolgozasa neha olyan botranyosan gaz hogy...)

Remeljuk a hangolodas problema nem egy gyenge fedlap vagy a nyak instabilitasa miatt van. Az elso eset az nagyon gaz. De szerintem azt latnad ha egyenlotlen lenne az iv a fedlpban. Ha meg lenne sulyedve. A nyak instabiltas alltalaban egy ujraillesztessel javithato. (Bar az egy komoly procedura.)

Ha nem kell a mandolin akkor engem meg mindig erdekel :))) (Felteve hogy nincs a fedlap megsulyedve.)

Előzmény: inch (1408)