Ha emlékeztek, régen a rovat kecskéinek szabályosságát próbáltuk megvédeni mindenféle verselőktől azzal, hogy javítottuk a rímeket, ez bevett szokás volt. Ha úgy ítélitek, hogy ezzel személyiségi jogokat sértünk, ám legyen, de akkor hogyan ítéljük meg a "rímedről jutott eszembe" típusú esetleges remekeket? Hisz ilyenek is voltak szép számban. És ezek is mások rímét "javítják".
Szerintem nyilatkozzon az, akit sért, hogy kijavítjuk hibás rímeit. Ha valakinek a figyelmét fel akarom hívni arra, hogy szabálytalanok a rímei, ez szerintem a legkedvesebb, leggyengédebb, legsportszerűbb, legjátékosabb és legrovatbaillőbb formája.
Szerintem ne vonjuk meg magunktól a figyelemfelhívás e lehetőségét, mert volt már több olyan nick, akik keserítették a szánk ízét.
Ha szigorúan veszem, akkor a szabálytalan rímek OFFolásnak számítanak ám!:)
Persze megegyeztünk, hogy lehet többcserés, kicsontozásos, ellentétes, stb. rím is, csak ennek tényét kértük, hogy írja oda az alkotó, a tisztánlátás végett.
Ezért örültem, hogy egy remek szótagcserés rímet látok itt, s a szerző jelzi is, hogy ilyen fajta...
Kedvcsinálóként pár szótagcserés:
Maffiakereskedelem
Ily keveset kérsz e tárért?
Rohanok egy társzekérért!
Kitömött madár testrészét a menő srác kicserélte
Miért lett patkó díszkánya karja?
Mert e diszkópatkány akarja?
Rontópál
A szobámban dísz a magnó,
elrontotta, maga disznó!
vuvuvuvu