pudingman Creative Commons License 2006.09.27 0 0 3121

A "Neandervölgyi" emberek megtárgyalása nem ennek a topiknak a témája (hiszen a Bibliában nincs szó róluk). A topik témája a topikleírásban olvasható.

Még szép, hogy nincs szó róluk. Mivel akkor még nem volt régészet nem tudták az emberriogató meséikbe beírni.

Mondhattam volna azt is, hogy a Bibliában, de azért nem tettem, mert szerintem előbb az újszövetségi részt kell megérteni ahhoz, hogy az ószövetségi rész érthető legyen.

Mi ezen az érthetö? Ellentmondások zagyvasága. Ha mesékhez van kedvem elöveszem Benedek Eleket, (ott legalább a gonosz elnyeri méltó büntetését). Ha már a megértésnél tartunk, ez pont fordítva van. Mint mesének az ószövetségnek van „értelme”, de az úgynevezett újszövetség csak a levegöben lógna a másik nélkül. Ha jól emlékszem az újszövetség hivatkozik az ószövetségre...

Pechetekre kialakult egy tudomány, amit úgy hívnak, hogy RÉGÉSZET. 1000%-ra tudjuk, hogy Nazaret városát i.u. 170 körül alapították, de a keresztények csak hajtogatják, hogy az a „jézuska” onnan jön.

Előzmény: lsr (3107)