lsr Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3114

Szia satya!

A Bibliában olvastam pl. ezeken a helyeken:

"Ne dobjátok el hát bizodalmatokat, melynek nagy jutalma van. Mert békességes tűrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet. Mert még vajmi kevés idő, és a ki eljövendő, eljő és nem késik." (Zsid. 10:35-37)

"Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig... Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van. Ne sóhajtozzatok egymás ellen, atyámfiai, hogy el ne ítéltessetek: ímé a Bíró az ajtó előtt áll." (Jak. 5:7-9)

"És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó." (Jel. 22:12-13)

Bár ezek a szavak közel 2000 éve íródtak le, ezért kételkedhetnénk is, hogy egyáltalán igazak e... De vajon mekkora szakasz a 2000 év abban az időszakban, ami felöleli a bűn Istentől származó egyetemes megoldását?... Egy viszont bizonyos: rövidke földi életünk vége elhozza számunkra a bűn korszakának végét. És ez a rövidke élet bizony hamar letelik, sokszor előbb, mint gondolnánk.

Végül - bár ez már valamelyest a Bibliától független - nézd meg a föld és a rajta elő ember erkölcsi állapotát, és gondolt át, hogy mennyi ideig tarthatja még magát...

"Gyászol és megromol a föld, elhervad és megromol a földnek kereksége, elhervadnak a föld népének nagyjai. A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök szövetséget... Romlással megromol a föld, töréssel összetörik a föld, rengéssel megrendül a föld; Inogva meging a föld, miként a részeg, és meglódul, mint a kaliba, és reá nehezedik bűne és elesik; és nem kél fel többé! És lesz ama napon: meglátogatja az Úr a magasság seregét a magasságban, és a föld királyait a földön..." (Ésa. 24:4-5,19-21)

Előzmény: satya (3110)