A nők olyan könnyen adják át magukat mindenféle jöttment orákulumoknak, guruknak, papoknak, pszichológusoknak, hogy csak lesek.
Ja, szóval ezt úgy kell érteni, hogy naiv barom vagyok, amiért hasznosnak tartom Berne könyvét. Jó tudni :-)
A saját problémáidat magadnak kell megoldanod, és attól, hogy az ember szerelmes, még nem beteg.
Ne haragudj, de kettőnk közül talán mégis én vagyok az, aki nem hagyja magát nonstop szopatni... Érdekes, nem? Egyébként az idézett mondattal egyetértek, bár az előbb mintha ennek ellenkezőjét írtad volna.
A diplomás feministának is volt pszichológusa meg Sorskönyve, aztán mégis elcseszte.
Ebből még nem következik, hogy Berne könyve szar, maximum az, hogy az említett diplomás leányzónak annyi önismerete sincs, mint egy szúnyognak. Berne vagy Jung kizárólag akkor segít, ha az emberben megérett az akarat a változtatásra és a kellemetlen felismerések elviselésére. Ha valaki bármelyiküktől is azt várja, hogy megoldja a problémáit, garantálom, hogy pofára fog esni. És itt a válasz arra kérdésre, hogy a kis feministának miért nem jött össze.
P.S. Arról nem volt szó, hogy Berne az isten, és arról sem, hogy az Emberi játszmák szentírás.