mindenszentek Creative Commons License 2006.09.24 0 0 2424

"Nos számomra az anyag nem átalakult energia...., sőt az anyag nem részecske, nélkül energiát sem volna szabad értelmeznünk.... Ez egyféle alapgondolat...."

szerintem a nélkül előtt egy szó nélkülözve van:-)) mégpedig olyan, mi nélkül...nem értem...

"...sőt még nem mindent fedeztek fel e területen, nehogy meglepetések érjenek...."

hát hogyne ez a tudomány fő cumija, hogy még nem fedeztük fel, de fogjuk

....a szubatomi részecskék száma lassan annyi mint égen a csillag...ennek így már nincs értelme

...ha rám gondolsz..engem nem ér meglepetés...a tudományt érteni kell/szeretném

nem pedig öntudatlanul isteniteni

tök mindegy hogy valakin varázsló jelmez, papi köpeny, vagy tudós otthonka:-) ...munkaköpeny vagy mi van...

attól nem vagyunk kijebb hogy azt mondjuk ez szimpi ideológia ez nem szimpi

...lehetőleg az összes tűzben tartani kell a vasat...ekkor vagyunk legközelebb az igazsághoz...  

továbbá mint már írtam a részecske... MODELL a MODELL nem a valóság

...abból hogy mikroszkóppal lelátunk bizonyos gömbök szintjére mit mulekuláknak nevezünk, és roppant bonyolulta számításokat végeztetünk számítógépekkel vagy papíron attól még modell marad, a működőképes modell is - csak - modell...

"Hullámok..., sokféle van belőle..."

egyetértek sokféle van

ettől még a kvantumfizikában nincsenek részecskék, csak hullámok

"A lét és a tudat egy külső feltételnek köszönhetően van, ami biztosítja az élet feltételeit!"

és mi az a külső feltétel

honnan tudjuk továbbá hogy csak és kizárólag külső? nme pedig részben vagy egészben belső?

Előzmény: Paleokrites (2418)