Régi kedves emlék nekem a Mustang!
Faterom vett egyet nekem kb 12 éves koromban és azt 5-6 évig ütöttem vágtam de soha nem tudtam tönkretenni a blokkját. A fékbovdeneket rendszeresen elszaggattam rajta meg a rúgók is kaptak rendesen, mert ugye kellett a tempót tartani a Simson Endurós haverokkal :)))
A blokkot egyszer kétszer szétszedtem, dugót, gyűrűt, csapszeget cseréltem, kuplungoztam (célszerszámok hiányában a rugókkal szoptam), de minden olyan egyszerű volt, hogy tizenévesen is simán megcsináltam.
Menetteljesítmények 1-25, 2-45, 3-65 km/h, fogyasztást nem mértem, mindíg azt öntöttem bele ami otthon volt. hígitó + benzin apám Ladájából + valami motorolaj
simán nyelte!
Egyszer hatalmasat estem vele: a Simsonos haverral versenyeztem hosszú egyenesben egyikünk sem tudott elmenni azonos végsebesség miatt, így hát leszorítani kezdtük a másikat és összeakadt a kormány és végsebességnél rövidgatya+póló öltözetben csúsztam az aszfalton vagy egy fél utcányit. Utána helyszínen bekötöztek a haverok, vissza a motorra és irány a kórház. Orvos kérdezte, hogy jöttem be, mondom motorral, csak nézett. (Ha tudta volna, hogy azzal is mentem haza miután összevarta a könyökömet)