Bocs, de most találtam meg az eredeti receptet:
20 literes zárható vödröm van, ahhoz adták:
5 l hideg víz, 35 dkg só, 60 dkg cukor, 1,5 l ecet (10 %-os), 1 csomag tartósítószer, 3 kk borkén, 50 szem feketebors, 7-8 babérlevél, 1 kk koriander, 1 kk mustármag, 2 kis szál torma.folyamatosan lehet a lébe tenni uborkát, hagymát, karfiolt, káposztát, klf paprikát, zöldparadicsomot, stb.
Én nem szeretem kerülgetni az apró magvakat, ezért macerátumot készítek: hideg vízbe teszem a fűszereket, kicsit kibővítve. bors, babérlevél, koriander, mustármag mellé kerül néhány szem szegfüszeg, szegfűbors, darabka fahéj, köménymag, kakukkfű, egy kis szál kapor. Az egészet felforralom a sóval, ecettel, cukorral. Jó fél napig hagyom ázni (ekkor teszem bele a kevés lével kikevert ként és tartósítót), majd a levet beleszűröm a vödörbe, s így csak az ízek kerülnek oda. (egy szlovák savanyúság tartósító dobozáról "vettem le" az összetételt. (Különleges ízek).
Folyamatosan töltöm fel uborkával, karfiollal apró hagymával, sokszínű paprika szeletekkel. Mindezek mellé általában teszek még nem érett szilvát félbe vágva, kimagozva, cukkínit meghámozva, felszeletelve. (Csak az öreg, rostos használható, mert a zsenge példányok hamar pépessé válnak)
Ha fogy, bármikor pótolható.