levil Creative Commons License 2006.09.23 0 0 1393
MAS. A GAS nevezetu gitar kifejezesbol ered. A GAS a Guitar Acquizition Syndrome roviditese amit leginkabb ugy lehet forditani hogy Gitarszerzesi betegseg. A MAS ki tudjatok talalni micsoda.

Szoval lassan tobb hangszerem van itt mint amit 3 uton haza tudok hozni, pedig csak 1x fogok most mar csak haza jonni. (Ha minden jol megy.) Van itt egy villanygityom, egy gypsy jazz gityom, a mandolam, a hordozhato mandolinom es mar erzem hogy kezdek megbetegedni.

Elosszor is nagyon tetszik a Cricket :) De ennyi penzem nincs. (Hacsak nem akarok eladosodni.) Meg igazandibol nem is ilyesmit szeretnek.

Szeretnek valami lagyabb hangu jazzesebb mandolint. Itt marha regen gondolkodom hogy mi lenne a penztarca kimelo megoldas. Gondolkodtam a regi gibsonokon de azok is rohadt dragak (meg ha aranyaiban nem is annyira.) Aztan egyszer meg akadt a szemem egy cherry sunburs oval lyukas 2 szarvas 65os gibsonon. Jethro Burns ilyennel jazzezett annak idejen. De hat ezert is $2650et kertek ami k... sok. Esetleg egy rigel, de azok is nagyon dragak. Ez a Paris Swing egesz jo lenne ha talalnek eleg olcson egyet. (Ted most adta el az ovet $375ert. Na az ugy mar elfogadhatobb ar. Csak hat elkelt ideerkezesem elott 1 hettel.) Persze egy ovalos kentucky nekem is megfelelne, de az mas kezebe kerult. Ha az USAban feltunik egy ilyen az tuti egy vagyon lesz (lasd a legutobbi majdnem $500 volt szallitassal.)

Aztan maszkaltam az ebayen es elem ugrott ez:

http://cgi.ebay.com/1970S-IBANEZ-MANDOLIN_W0QQitemZ180031221629QQihZ008QQcategoryZ10179QQrdZ1QQcmdZViewItem

Hogy en erre miert nem gondoltam? Ennek a Gibson nagytesojat nezegettem annak idejen. Ezek azer $300on belul szoktak elmenni kis szerencsevel. S egy 70es evek beli Japan Ibanez azert jo hangszer. Sot, az Arianak volt egy ugyanilyen fazonu Japan mandolinja rosza szellel es hattal natur fedlappal. Az talan meg jobb lenne. Elvegre a cel egy homlokegyenest mas hangu hangszer mint amim most van. Az Ibanez ugyanolyan fakbol van.

Szerintem ra fogok az Ibanezre nyomni egy $200at. De szeritem nem lesz meg. De nezelodok. Havonta kb szokott lenni egy ilyen Aria $200-250ert. Itt pl van egy hirdetes, de lassan egy eves. Szerintem ez mar targytalan:

http://www.usedviolins.com/2005.php?page=18

(Sajna foto nincs)