Szia!
Nem viszem be télen és nem takarom. Nehéz is lenne, a bokor kb. ember méretű magas 2003 tavaszán ültettem, az első télen náddal takartam a tetejére fóliát tettem a tövét vastagon avarral borítottam. 2004-ben virágzott először, a 2004/05 és 2005/06 telet teljesen takarás nélkül úgy "natúr" töltötte, a lehullott levelet nem szedtem össze. Alig fagyott vissza, csak az áv végek. 2005-ben virágzott termett először, de tavaly érdekes módon több termés és több virág volt rajta. Nem tudom miért?! Jó helyen van, délre néző palakerítés előtt úgy reggel 9-tól este 6-ig egyfolytában éri a nap.
Van egy másik bokrom is, ami inkább díszgránátalma, ezt 2004 tavszán ültettem, még nem virágzott, mindkét telen takartam és mindkettőn tövig visszafagyott. Bár ez nyílt részen van és nem olyan védett helyen.
Tehát szerintem fajta függő is lehet a dolog.
Nem tudom mit csinálsz rosszul. Minél naposabb, védett, meleg helyet szeret, esetleg tavasszal, nyáron többször erősen locsold meg virágzásindító táppal. Mindenképp teljes nap kell neki! Lehet, hogy a talaj is közrejátszik. Nálam, homokos, meszes a talaj.