Egy érdekes történetet szeretnék megosztani veletek:
TECSO parkesz 2. helyén álltam a kocsimmal, mivel a NO1 rokkant helyet egy 5-ös BMW méltóztatott elfoglalni. Kívülállóként még hihető is volt hogy rokkant lehet az illetékes, mivel nagyon korrekten olyan ferdén állt be, hogy gyakorlatilag én úgy fértem be a 2. helyre, hogy sehogy mert egyébként neki mentem volna a Bömösének. Kicsit néztem ki a fejemből, majd kb. 20 percnyi várakozás után megjelent a kb. 25 éves gazdája és dekurvajóbarátja. Teljesen nagyarcúan beszálltak, majd némi köszörülés után sikerült csórikámnak életet lehelni a valszeg előtte totálra törött, de még most is hengerfejes fostalicskájába (amúgy tele volt horpaszokkal+az ajtó is szarul illeszkedett). Csórikám éppen hogy elhúzott egy füstfellegben, mikor 1 percre rá egy baszott nagy 3 ajtós Merci állt be a helyére és kiugrott a melegítőbe (mi másba?!) bújt hülyegyerek... no komment.
DE:
Hogy ne csak a valóban mozgássérülteket védjem! Tisztázzuk, kinek is járt a rokkantsági parkolókártya?! Ha jól tudom és gondolom, mindenkinek, akinek a mozgása korlátozva van valahány százalékban. Vagyis: ha van egy "kis"/"nagy" (most lényegtelen) pld.: porckorongsérve az embernek, akkor már válthatja is ki a mozgássérült igazolványát. Ezen az alapon a nyugdíjasoknak véleményem szerint 80%-nak van mozgássérült igazolványa? Ezzel nekem mi a bajom? A Helyzet a következő: a házunk mögött (sarokház) 8, azaz 8 db parkolóhely van. Ebből a 8, azaz 8 db parkolóhelyből 3!!!!! Mozgássérült parkoló! Hogyan lehet ez? Mert a f*om tudja milyen jogszabály alapján, ha az ember le van százalékolva, akkor alanyi jogon jár neki a lakóhelyére vonatkozó mozgássérült parkoló. Még ezzel sem lenne semmi bajom, ha valóban igazi mozgássérültek lennének.
1; De hogy a mellettünk lakó emberke csak azért váltatta ki ezt az igazolványát, mert leszázalékolták, mert munka nélkül maradt.
2; A másik emberkének a házunkban van a garázsa!!!!!Így mi a f*nak neki egy k*va parkoló a ház mögötti részen is?!
3; A harmadik palinak bár nem a házunkban, de van garázsa. Az évi autóhasználata (ez nem vicc!) kb. 2000km... és erre kellett nekik felfestetni 3 db parkolót, mert ez nekik jár...
... na menjen mindenki a jó kurva picsába!
És ezért (is) remélem hogy megérdemlik a köcsögök hogy elfoglalják a helyüket a TECSO előtt. Igaziból az a gáz, mikor nem egy "százalékjjatokmálemernemleszmunkám" embernek kell a parkesz, hanem egy valódi tolószékes embernek.
Remélem megértitek a problémámat, mert az Önkormányzat visszautasította a fellebbezésem és ajánlotta hogy nem feltétlenül a ház mögött kell parkolnom. Ezt lehet hogy nem hiszitek el, de volt olyan hogy egyátalán nem volt hely egyik háznál sem.
MAGYARORSZÁG 2006