Részben egyetértek, mert tényleg sok munka van a "felpumpáltakban", és valóban cinikusan írtam. De csak azért, mert elég sok cuccozós emberről hallottam már hajmeresztő történeteket.
Ezzel arra akarok utalni, hogy "tisztán" irreálisan nehéz elérni egy impozáns méretet, akármilyen precíz vagy; míg ha megnézel egy doppingot folyamatosan használó srácot, az valószínűleg igen szép darab lesz. Persze nem a szálkásító cuccokra gondolok. Tehát könnyen lehet, hogy a szteroidos gyereknek megmondták, hogy mikor mennyit szedjen, meg "zabálj hozzá egész nap" (elég sok olyan ember van, aki úgy jár a terembe, hogy sem a neten, sem a testépítő újságokban nem olvas utána a dolgoknak, legfeljebb az ingyenes scitec-kiadványokat forgatja).
Tipikus példája, mikor a viszonylag kezdő gyerek óriási akar lenni, bekéri a napocskákat a dealertől, aztán máshonnan már azt hallja, hogy "micsoda, te csak ennyit szedsz?! Hülye vagy, minimum a dupláját kell!" Szóval, ha az ilyen Superman növendékeknek megmondják, hogy nagyjából miket és mennyit egyenek a koksz mellé, másfél-két év múlva szép nagy drabálok lesznek, holott fingjuk nincs a testépítéshez. Csak aztán egyik nap majd úgy ébrednek, hogy zsibbad az oldaluk, és nem tudnak felkelni.
Lehet, hogy kicsit eltértem a témától, de érzékeltetni akartam a koksz és a szakmai tudás esetlegesen ambivalens kapcsolatát. És ne mondd, hogy ez elhanyagolhatóan ritka jelenség, mert nem az. Ma már minden fiatal hatalmas akar lenni minél rövidebb idő alatt.
Persze ha kizárólag a testépítő boltokban dolgozó urakat vesszük, oda valószínűleg nem raknak be kontárokat (visszatérve az első részre).