francois29 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 1762
Én azért mentem le a parlamenthez hétfőn, mert tudtam, hogy nem hallgathatom meg más módon a máshogy gondolkodók vélemyényét. Számomra külön szimbolikus volt, hogy pont a tv-t érte a támadás, bár mondom, nem volt cél az épület elfoglalása egyáltalán.

A demokrácia közösen elfogadott szabályok szerint kellene, hogy működjön. Mielőtt lefújom a többszörs számbeli fölényben lévő tömeget gázzal, illene azt mondani, hogy srácok távozzatok békével. És nem ész nélkül elgázosítani többszáz embert, akik mindenre készültek csak erre nem. Láttam az egyik szervező lányt, mikrofonnal a kezében a lépcső melletti emelvényen, amint próbálják leereszteni miközben ájultan csuklik össze.

Én vágom, hogy ez a demokráciában bevett szokás. Kérdem én, mondta valaki ott és akkor, hogy törvénytelen hogy a tv előtt állunk és a kormány lemondását követeljük?

Két napja még politikusok azt mondták, a rendezvények megtartása törvényes, mert kampányidőszak van. Én jogkövető állampolgár vagyok. Elítélem a rombolást a pusztítást, az erőszakot.

De mint értelmiségi elutasítom, az ország vezetőinek ezt a fajta fellőtlenségét és cinizmusát.

Nehezen viselem el, hogy a gyülekezési jogom feladására szólítanak fel, azok a kormány erők, akik anarchiát idéztek elő felelőtlen több éves tevékenységükkel.

És ha már demokráci: nem illik lemondani annak a kormányak és azoknak a politikusoknak, akik hazugsággal jutnak hatalomra?? Politikusként mindent megtehet az ember, állampolgárként zárkózzon be, és fogja be a pfáját.

Ez a demokrácia?? Én nem így olvastam.