cucogany Creative Commons License 2006.09.20 0 0 4460
Sziasztok!

Már régen szóltam hozzá a fórumhoz, bár az új hozzászólásokat mindig elolvasom.

Aug. 26-án volt az autó (1.4-es, 5 ajtós) egy éves, jelenleg 19 ezer km van benne. Egyetlen égőm sem égett ki eddig, a kocsi nem rángat, a sebességváltóra egy zokszavam se lehet (a Kalos után), a futóművem kitűnően átvészelte a Szentendrei út felgyűrődéseit (időnként 140 km/h), majd az útjavítást is. Július 19-én direktszűrőt kapott az autó (http://www.magnumtuning.hu/index.phtml?op=termek_reszletes&termek_id=2), én azóta a hangon kívül más változást nem vettem észre rajta. Nem gyorsul jobban, a fogyasztása sem csökkent, ami budapesti viszonylatban azelőtt is, jelenleg is átlagban 9,5 liter körül mozgott-mozog (LPG-ből).

A 100-as oktánszámú benzin a rángatáson nem javít, ugyanis a motor csak annyira sűríti össze az üzemanyag-levegő keveréket, melyet a 95-ös oktánszámú benzin is vígan elvisel, mert a motor minimum 91-es oktánszámú benzinnel való üzemeltetésre lett tervezve. A motor általában akkor rángat, ha magas sebességi fokozatban túl alacsony motorfordulattal közlekedünk. A rángatás megelőzhető, ha időnként kissé "megzavarjuk" az autót, vagy ha gyorsításnál sebességváltásokkor legalább 2800 fordulatig kipörgetjük a motort (nyugodtan megtehetjük, ez nem egy Hoffher traktor).

Augusztusban voltam a 15 ezres revízión, gyári Opel olajat vittem, ez is tökéletesen megfelel, ugyanúgy fölösleges szuperdrága hypersuperextra olajat beletenni, mint 100-as oktánszámú benzinnel üzemeltetni (ártani nem árt neki, akinek van rá pénze, az csak ámítsa magát nyugodtam, hogy ezzel meghosszabbítja a motor élettartamát).

cucogany