Üdv! Vasárnap kilátogattam a pécsi vásárra (nem asszonyt venni :)) nem számitottam semmi különösre, de nagyon jó dolgot találtam. Egy Chinon Pacific 200/8XL Super8 kamerát, szép állapotban (csupán a szemkagyló volt végigfolyva a testén) ráadásul potom 3000 forintért! Nagy öröm :) Még mindig tart. Megpucoltam, a lencséi nagyon jó állapotban vannak, csak poros volt kicsit, mindene müködik. Nagyon jókat tud.
7-56 mm 1:1.4-es zoomlencse, 1-18-24-26-36 sebességek, automata kockázás üzemmód 1-2-5-10-15-30-60 mp-ként, A/M expo. Auto fade, H/L motoros zoom és ami nagyon tetszik, külső 60m-es kazettacsatlakozás! Ha szerzek/csináltatok egy kazit nincs többé gond a Fomával, legalábbis negyedannyi :)
Szép kis gép, sajnos nincs túl sok dokument róla a neten keringve, persze ügyes-bajos módon foszlányokat találok azért. Azt hiszem a Chinonnál ennél már csak a 200/12XL a jobb egyedül, az 12x-es variót tud. Mindezt persze hangosan, amivel sokra nem megyek, bár szeretném egyszer kipróbálni azért, azt hiszem a Nagy Ákosnál (super8film.hu) van még pár teki '96-os Kodak hangos kazi, ha egyszer telik rá majd :)
Kép:
Szépek vagyunk? :)